política
17-06-2020 #227

Novetats del Ple ordinari per videoconferència del passat 27 de maig: canvi d'interventor accidental i canvi d'imatge corporativa, encara que no al gust de tothom...

227-novetats-del-ple-ordinari-per-videoconferencia-del-passat-27-de-maig-1592409830
L'alcalde Lozano al darrer Ple de maig per videoconferència.
×

El passat dimecres 27 de maig, a quarts de 7 de la tarda, es va celebrar el Ple ordinari de maig, via videoconferència LocalRetMeet. Només hi van assistir in situ al saló de plens, l'alcalde, Oriol Lozano i la secretària de l'Ajuntament, seguint totes les normes de seguretat. La resta de regidors i regidores del consistori, tant del govern com de l'oposició, es van connectar virtualment per poder seguir el desenvolupament del Ple.

Una altra sessió plenària exempta de mocions presentades pels grups municipals, però amb un parell de punts a destacar a l'ordre del dia: el nomenament del nou Interventor accidental per la marxa de l'anterior, Esaú Soto; i l'aprovació del nou manual d'identitat corporativa de l'Ajuntament.

L'acte va començar amb un minut de silenci, previst inicialment per al migdia, en solidaritat amb els 10 dies de dol decretats aquell mateix matí, pels morts de Covid-19, que, per raons diverses, no es va poder realitzar al seu moment.

L'ordre del dia

#1. Aprovació de l'acta de la sessió del ple de data 29 d'abril de 2020, sent aprovat per unanimitat.

#2. Donar compte de la resolució de la Direcció General d'Administració Local del nomenament, amb caràcter accidental, del Sr. Francesc Pallarols Rusca com a funcionari de carrera de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, per ocupar el lloc de treball d'Intervenció de classe segona, reservat a personal funcionari d'administració local amb habilitació de caràcter nacional.

Aquest fet va generar dubtes a alguns grups municipals. Primàries, per exemple, no va entendre com l'Administració local podia anomenar una persona per a dos càrrecs diferents —actualment, Pallarols ocupa el càrrec de cap de Recursos Humans—.

Ciutadans i PSC es van queixar de la falta de personal.

Per la seva banda ERC va explicar, en aclariment al dubte de Primàries que, realment, no ha hagut un doble nomenament, és simplement una vacant que, temporalment, ha de ser coberta per algú capacitat, i el Sr. Pallarols, ho és.

#3. Aprovació de la resolució de l'Alcaldia sobre la modificació de crèdits núm. 7.

Es modifica el crèdit núm. 7 augmentant part del crèdit extraordinari i dels suplements de crèdits en un total de class="regular"95.244,56 euros, disminuint d'altres aplicacions.

Concretament, 3.844,56 euros de la retribució del funcionariat Grup A1 de Serveis Econòmics, que passen a l'ampliació dels triennis del funcionariat Grup A1 de Serveis Jurídics, d'una banda; 29.400 euros d'altres festes populars, 50.000 euros de la socialització de llibres i, 12.000 euros de la contingència d'ensenyament, que passen a incrementar els suplements de crèdits, com ara, els equips de protecció individual i material Covid-19, les subvencions per a entitats educatives i les atencions socials d'urgència.

Aquesta resolució va ser aprovada per majoria, ja que el PSC es va abstenir.

#4. Ratificació de la resolució de l'alcaldia d'aprovació de la modificació de crèdits núm. 5.

Emparat en la Llei de Bases de Règim Local i en el Decret Legislatiu 2/2003, que faculta a l'Alcalde per adoptar personalment, en cas de catàstrofe o infortuni públic greu, les mesures necessàries i adequades, donant compte al ple immediatament; i, davant la necessitat d'ampliar la dotació de les partides destinades a garantir els ingressos a les famílies, i per assegurar la cobertura de les seves necessitats bàsiques degut a la situació d'emergència provocada per la Covid-19, l'alcaldia va decidir destinar 300.000 euros per a aquests ajuts, procedents del romanent de l'exercici 2019, i com a ampliació de la modificació de crèdits núm. 6 ratificada el passat mes d'abril al ple anterior.

A l'igual que al punt anterior, es va aprovar per majoria per l'abstenció del PSC.

#5. Modificació de les ordenances fiscals núm. 17, 21 i 24 de l'exercici 2020.

Es va aprovar per majoria, amb l'abstenció de Primàries, per no estar d'acord amb totes les modificacions presentades sobre les ordenances fiscals núm. 17, sobre la taxa per la utilització privativa del domini públic local, horts urbans, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions; la núm. 21, sobre la taxa per la prestació del servei d'escola bressol; i la núm. 24, sobre la taxa per a la prestació de serveis culturals i socials.

#6. Modificació del preu públic per la venda de llibres publicats per l'Ajuntament i d'altres publicacions de caràcter anàlogues promogudes per l'Ajuntament, aprovat per unanimitat.

#7. L'aprovació de l'acta relativa a les operacions de delimitació entre els termes municipals de Montcada i Reixac i de Palau-solità i Plegamans, també per unanimitat.

#8. Aprovada per unanimitat la sol.licitud de la Comunitat de Propietaris de l'Avinguda Diagonal, de bonificació de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, liquidat amb motiu de les obres de millora de l'accessibilitat en edifici plurifamiliar existent amb la instal·lació d'ascensor.

#9. El nou manual d'identitat visual i corporativa de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, va ser aprovat per majoria justeta, només amb els vots a favor de l'equip de govern.

La regidora d'Educació i Cultura, Eva Soler, va argumentar la decisió de la renovació de la imatge corporativa emparant-se en què l'actual no està actualitzada a l'època i necessita renovar-se, afegint que el color púrpura corporatiu no és l'adient ni representatiu de l'actual vila de Palau-solità i Plegamans.

Segons Primàries i Ciutadans, hauria calgut la veu del poble per a l'aprovació.

Per la seva banda, el PSC pensà que no hi ha cap evolució en el nou disseny, creient que, més aviat, en el fons, és un trencament partidista del disseny anterior, i que actualment, no és el millor moment per al canvi d'imatge.

#10. Donar compte de les resolucions emeses per l'alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària. Fet.

#11. Sobre les propostes d'urgència, no n'hi va haver cap.

#12. Als precs i preguntes, es van contestar totes les preguntes pendents des de lúltim Ple de febrer, abans de l'estat l'alarma.