política
19-02-2020 #223

Resum de la moció d'urgència del Grup Municipal Primàries

×

La moció, per debatre sobre la situació creada al parlament català el dilluns 27 de gener de 2020, i el fet de que «El MHP de la Generalitat, Quim Torra, fou desposseït de la seva acta de diputat en un fet sense precedents i materialitzat per un funcionari que va actuar sota ‹‹l'ordeno y mando›› de no sabem qui, amb l'ajuda inestimable del TS que no va voler desautoritzar unes mesures cautelars emeses per un òrgan anomenat JEC que només té funcions administratives dins el marc electoral», el Grup Municipal Primàries demana al Plenari:

  1. Denunciar l'actitud indigne i ofensiva d'alguns grups amb representació al Parlament.
  2. Condemnar la manca de compromís del President del Parlament en la defensa del MH President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.
  3. Rebutjar la resolució de la JEC, òrgan administratiu, contrària a l'Estatut i al Reglament del Parlament.
  4. Denunciar l'extralimitació d'un funcionari públic, el Secretari General, que no té autoritat per retirar l'acta de cap diputat.
  5. Condemnar l'espectacle ofert pels diputats del Grup de Ciudadanos en insultar i escarnir el MHP de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.
  6. Condemnar l'espectacle de desunió manifesta dels polítics independentistes, el dilluns 27 de gener, al Parlament de Catalunya.
  7. Instar als grups independentistes amb representació al Parlament de Catalunya que estiguin a l'alçada dels moments que estem vivint i defensin les nostres institucions de la vulneració constant de drets democràtics, civils, socials i polítics, per part dels poders de l'Estat espanyol.
  8. Exigir que la Mesa del Parlament retorni al MHP de la Generalitat, Quim Torra, el dret a votar i que aquest retorn sigui l'inici valent i decidit de les nostres institucions per protegir els drets de tota la ciutadania.
  9. Exigir a l'Estat espanyol, des del Parlament Català, la fi de la repressió i de la judicialització de la política i que respecti la separació de poders.
  10. Comunicar aquests acords al Parlament de Catalunya.