política
17-01-2024 #266

Ester Capella, Consellera de Territori, visita Palau

266-la-consellera-de-territori-visita-la-vila-1705513236
Foto: Aj PsiP

Amb motiu de la recent inauguració de la Passera de Can Parera, la consellera ha fet una visita a la vila, acompanyada del secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas; i del director dels Serveis Territorials de Barcelona, Emili Mató.

×

Tal com vam explicar anteriorment, el passat 13 de desembre, el Departament de Territori de la Generalitat va posar en servei una nova passarel·la per a vianants i ciclistes al nostre municipi, que afavorirà, tant la mobilitat activa i la seguretat viària, com l'ús d'energies renovables al barri de Can Parera.

És per aquesta raó que, el passat 4 de gener, la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, va realitzar una visita oficial a Palau amb motiu de l'obertura de la passera de Can Parera.

Capella va celebrar la connexió entre el barri de Can Parera, fins ara desconnectat del poble, amb el nucli urbà del municipi, facilitant així la mobilitat activa i assegurant una ruta segura per als vianants i ciclistes.

La passarel·la, ubicada en paral·lel al pont de la C-155 al costat sud sobre la riera de Caldes, té una longitud total de 154 metres, incloent-hi les connexions, les rampes d'accés i l'estructura principal de 82,50 metres. Amb una amplada de 3,40 metres, la passarel·la ofereix un pas lliure de 3 metres, assegurant un espai accessible i segur per als usuaris.

La infraestructura, amb un pressupost d'execució d'1.083.781,41 euros, ha estat finançada per la Generalitat de Catalunya amb el suport dels fons REACT-UE. A més, per millorar la seguretat i la sostenibilitat, s'han instal·lat lluminàries LED i cinc panells de plaques fotovoltaiques, que permetran alimentar d'energia, provinent d'una font renovable, l'enllumenat de la passarel·la.

La consellera va estar acompanyada per l'alcalde, Oriol Lozano; la regidora d'Urbanisme, Via Pública i Mobilitat, Naomi Mora; el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas; i el director dels Serveis Territorials de Barcelona, Emili Mató; juntament amb altres membres del consistori, tècnics i tècniques de l'Ajuntament i veïns i veïnes de Can Parera.

Després de la visita de la Passera, la consellera va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament i va rebre un obsequi com a mostra d'agraïment, per part de l'alcalde Lozano.


JMP 08012024 | Font: Aj PsiP