política
21-04-2022

L'Ajuntament vol acollir-se a les subvencions ACOL del Servei d'Ocupació de Catalunya

248-l-ajuntament-i-les-subvencions-acol-del-soc-1650576555

A través de les subvencions ACOL, que ofereixen l'oportunitat de regularitzar la situació administrativa de persones d'origen estranger, el consistori demana 235.334,40 euros per a la contractació d'11 persones per donar suport a diverses àrees de l'Ajuntament i l'acompanyament tècnic necessari.

×

La línia ACOL del Programa Treball i Formació del SOC, és una subvenció cofinançada en un 50% pel Fons Social Europeu que té com a objectiu oferir projectes de millora de l'ocupabilitat de les persones les persones migrades en circumstàncies excepcionals d'arrelament social.

La subvenció sol·licitada per l'Ajuntament és de 235.334,40 euros, en concepte de contractació de 10 persones per un any a jornada complerta per suport a diverses àrees municipals —brigades d'obres, brigades de jardineria, manteniment escoles de primària i escoles bressol, neteja, biblioteca, punt TIC, espai de la gent gran—; i la contractació d'una persona per un any a jornada complerta per tasques de seguiment, formació i acompanyament. Aquesta subvenció significaria una oportunitat important per regularitzar la situació d'aquestes persones.

Segons dades de l'Ajuntament, en aquest projecte hi treballen conjuntament les dues àrees municipals implicades, Serveis Socials i Promoció Econòmica, per aconseguir la millora de l'ocupabilitat de les persones destinatàries.

La regidores d'Acció Social, Patricia Freire; i la regidora d'Empresa i Ocupació, Laura Navarro, han destacat què «aquest govern utilitzarà totes les eines que calguin i treballarà per la igualtat d'oportunitats de totes les persones».


JMP 21042022 | Font: Aj PsiP