política
22-10-2021 #242

Acte oficial per retre homenatge a Lluís Companys

242-homenatge-a-lluis-companys-1634938987

Després de dos anys sense acte oficial, Ajuntament i d'altres entitats ha pogut retre homenatge a la figura de Lluís Companys, en el 81è aniversari del seu afusellament.

×

Fa dos anys, l'acte oficial es va suspendre per motius «polítics» arran de fer-se pública la sentència del Suprem contra els responsables del «procés» i la convocatòria d'un Ple extraordinari. L'any passat va ser la Covid-19 i la situació de restriccions del moment dictades pel Govern, la responsable de la nova suspensió.

Enguany sí, l'acte es va celebrar a la plaça de Lluís Companys el passat dia 15 d'octubre al vespre, amb parlaments de l'alcalde, Oriol Lozano; de Claudi Claudi M. Cuchillo Foix, de l'Associació d'Amics de Josep Martí Cristià; i de Francesca Casajuana, néta de Lluís Casajuana, primer alcalde republicà de la vila.

L'Escola Municipal de Música va estar l'encarregada de posar música a l'acte. Uns quants regidors de l'Ajuntament, i alguns membres d'ERC, PSC, JxPsiP-Junts, Primàries, ANC i dels Amics de Josep Cristià van participar en la tradicional ofrena floral davant del monument de Companys. Com és habitual, l'acte va finalitzar amb «El Cant dels segadors», amb l'acompanyament musical de l'EMM.


JMP 16102021