política
18-12-2019 #221

El PSC de Palau defensa el nou sector d'activitats econòmiques de Llevant en el qual es preveuen més de 750 llocs de feina

×

El passat 21 de novembre, el PSC va exposar en roda de premsa la defensa el nou sector d'activitats econòmiques de Llevant en el qual es preveuen més de 750 llocs de feina. Posteriorment, el dia 28, al Ple de novembre, va presentar la moció sobre el tema, moció que va ser rebutjada al votar en contra tots els grups municipals, a excepció del grup Primàries, que es va abstenir.

Segons va compartir a la roda de premsa, el Grup Municipal del PSC de Palau-solità i Plegamans ha engegat una sèrie d'accions per reivindicar i defensar el nou sector d'activitats econòmiques de Llevant que s'ha de desenvolupar a les zones de Can Planes i de Llevant. Dos nous sectors de creixement en l'àmbit econòmic i industrial que promou la Generalitat de Catalunya a través de l'Institut Català del Sòl [INCASOL]. Marc Sanabria, va explicar que «la nostra vila, es situa al bell mig de l'àrea B30, la major concentració industrial del sud d'Europa, en la regió metropolitana de Barcelona. Per tant, constitueix un territori amb una demanda creixent d'espais per a empreses, d'alt valor social, mediambiental i econòmic». A més, va destacar que aquest fet «suposa un avantatge competitiu per a la nostra vila i el seu desenvolupament futur». Sanabria va criticar la falta de visió de l'equip de govern en intentar perdre una gran oportunitat per a la vila. També va instar al govern municipal a deixar de banda el populisme i liderar la defensa d'aquest projecte. Aquest nou espai té un potencial per crear més de 750 nous llocs de feina, ja que la nova zona prevista al nostre municipi comptarà amb més de 170.000 m2 de superfície per usos industrials i empresarials. Des del PSC creuen que l'elevada taxa d'atur actual obliga a les administracions a endegar polítiques de foment de llocs de treball estables. S'ha fet una reserva de superfície de més de 89.000 m2 per construir un gran Parc Urbà i de zones verdes. També el nou espai permetrà reurbanitzar la façana d'entrada i l'Av. Catalunya en aquest tram, convertint-lo en l'inici del qual ha d'esdevenir la principal via urbana de la vila. Van destacar l'ampli suport que ha rebut el projecte per part de la Generalitat, i els seus darrers governs formats per ERC, PDeCAT, CiU i JxCat. Van posar d'exemple les diferents partides als pressupostos de la Generalitat, com a l'any 2017 on es va incloure una partida econòmica de 2.925.000 € pel desenvolupament del projecte urbanístic de la zona de Llevant.

L'avantprojecte de Pressupostos de la Generalitat per al 2019 inclou una partida de 346.861,80 € pel soterrament de la línia d'AT que creua la zona i una altra partida de 2.099.961,84 € per a la urbanització de Can Planes. A més inclou una previsió per l'any 2020 de 1.000.000 € pel desenvolupament de la zona de Can Planes. En definitiva un compromís del govern de Catalunya de més de 5 milions d'euros en els darrers 3 anys.