política
24-03-2022 #247

El PSC local critica els canvis al curs escolar sense el consens de la comunitat educativa

247-el-psc-critica-els-canvis-al-curs-escolar-1648148485

Els socialistes insten al govern municipal a convocar de manera urgent del Consell Escolar per valorar amb la comunitat educativa les conseqüències de la mesura.

×

El passat 16 de març, en roda de premsa, I davant de l'escola CEIP Folch i Torres, el PSC de PsiP va valorar el desenvolupament de la vaga del professorat convocada arrel de les novetats que la Generalitat de Catalunya ha pres pel proper curs escolar. La regidora del PSC i representant del grup al Consell Escolar Municipal de PsiP, Giovanna Sánchez, va lamentar que l'avançament del curs escolar 2022-2023 presentat per la Generalitat s'hagi portat a terme «sense cap diàleg ni consens amb la comunitat educativa».

La formació va valorar també que una decisió tan important i que afecta el calendari escolar, però també a l'organització dels centres educatius, s'ha pres sense diàleg entre sindicats, associacions de famílies i sense haver consultat al Consell Escolar de Catalunya.

En aquest sentit, la regidora va destacar que «és lògic que la resposta dels sindicats sigui fer una vaga perquè els han deixat de banda». A més, ara convoquen una reunió amb el Consell Escolar, després d'una setmana d'haver pres la decisió. «Ens sembla que les coses no es fan així» va reblar Sánchez.

Marc Sanabria, portaveu del PSC, va expressar que la decisió «evidencia un menyspreu cap a una comunitat educativa molt cansada per la gestió de la pandèmia».

Sobre l'anunci de la Generalitat de la implantació de la jornada intensiva durant tot el mes de setembre, el portaveu va explicar que «no té en compte la conciliació de les famílies i pot arribar a perjudicar a aquelles famílies amb menys recursos per pagar extraescolars i serveis d'acollida» i va afegir que «no aporta cap millora en termes pedagògics».

Per aquests motius, el PSC va instar al govern municipal a convocar, de forma extraordinària, el Consell Escolar amb l'objectiu de valorar amb la comunitat educativa les conseqüències de la mesura i escoltar les seves necessitats davant aquest nou escenari.

Els socialistes també van lamentar que la Conselleria d'Educació, en mans d'ERC, no ha donat solucions a altres problemàtiques importants que té el sistema educatiu, com per exemple la manca d'oferta pública de Formació Professional, de places de l'escola bressol i el seu finançament, així com de recursos suficients per desplegar un model educatiu inclusiu.


JMP 21032022