política
11-02-2022 #245

El Conseller d'Interior i els Mossos es reuneixen amb el Govern Municipal

245-el-conseller-d-interior-visita-l-ajuntament-1644572266
Foto: Ràdio Palau

El Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i diversos comandaments dels Mossos d'Esquadra es van reunir amb l'alcalde, Oriol Lozano, i membres del govern municipal, a l'Ajuntament el passat dissabte 5 de febrer per tractar temes com la millora de la coordinació entre els mossos d'esquadra i la Policia Local, l'atenció i acompanyament de les víctimes en delictes de violència de gènere i altres aspectes per la millora de la seguretat a la vila.

×

A l'inici de la trobada, el Conseller Elena va ser rebut per l'alcalde i per diferents regidors del consistori, tant del govern com de l'oposició. Posteriorment va signar al Llibre d'Honor de l'Ajuntament. A la reunió de treball posterior, el Conseller accepta i assumeix la millora de la coordinació entre Policia Local i Mossos per garantir el tracte a les víctimes de violència masclista i per reduir el nombre de fets delictius.

Elena va constatar que «hem abordat en general totes les violències, molt sovint interconnectades, i en aquest sentit el que és molt important és que quan es detecta i quan per part d'un ajuntament hi ha la voluntat en abordar amb més pressió els fets delinqüencials, és estar al costat».

El Conseller va explicar que també es continuarà treballant contra la revictimització. El nombre de denúncies d'actes delictius ha tingut en repunt aquest any passat, encara que continua per sota de la mitjana d'altres municipis. En aquest sentit, «la vila és una vila segura i té uns índex molt per sota de la mitjana del país. Ara bé, quan hi ha una víctima, a l'igual que l'Ajuntament, no pot descansar i per tant, hem de seguir refermant i organitzar-nos per a que aquestes coses no passin», va afegir Elena.

L'Ajuntament va sol·licitar aquesta visita per carta a la Conselleria d'Interior el 10 de gener arran de l'increment d'actes delictius. En aquest sentit, el conseller es va comprometre a incrementar el personal d'atenció a la víctima de la comissaria de Sta Perpètua, que és la de referència al nostre municipi, i també formar al cos policial per tal de poder abordar aquests casos de forma respectuosa cap a la víctima.

Atès que la violència masclista no és l'única existent, Conseller i Govern Municipal van elaborar una ruta de treball per poder donar a les víctimes un seguiment i seguretat necessaris.

A la trobada, l'alcalde Lozano va mostrar el projecte amb les últimes càmeres de videovigilància a la vila.

Finalment, la visita va acabar amb una comitiva encapçalada per la regidora de Seguretat, Eva Soler, per tal d'acompanyar el Conseller a fer una passejada pel Mercat Setmanal de la vila.


JMP 07022022