política
22-01-2022

Cuidem Gallecs es reuneix amb membres d'ERC al Parlament de Catalunya

245-cuidem-gallecs-amb-membres-d-erc-al-parlament-1642835380
Foto: ERC V Occ

Esquerra Republicana de Palau-solità i Plegamans, Mollet del Vallès, Parets del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda van acompanyar, el passat dimecres 12 de gener a la Plataforma Cuidem Gallecs, Salvem Palau al Parlament, per tal de reunir-se amb els diputats vallesans Josep Maria Jové i Juli Fernández d'Esquerra Republicana.

×

L'objectiu de la reunió era tractar la preservació de l'espai rural de Gallecs i aconseguir-ne una protecció superior. Actualment Gallecs té zones que estan qualificades com a zones urbanitzables industrialment i que per tant s'hi poden desenvolupar nous polígons industrials en qualsevol moment. Aquest és el cas del polígon de Can Banús a Santa Perpètua, el qual es va aconseguir frenar el seu desenvolupament al 2017. L'actual cas al nostre municipi amb el nou polígon de Can Planes i Llevant i que la Plataforma i l'actual equip de govern, liderat per l'alcalde Oriol Lozano, treballen per aconseguir aturar-lo.

Durant la trobada, la Plataforma va poder traslladar als diputats les problemàtiques que suposaria la construcció de noves zones industrials i tot el seu desenvolupament tant des d'una perspectiva hidrogeològica i natural com des d'una perspectiva mediambiental i de contaminació de la zona, recordem, en un context d'emergència climàtica. Els municipis que toquen amb Gallecs disposen actualment de més polígons industrials, els quals, molts d'ells, han quedat antics i no tenen una ocupació del 100%.

Per altra banda, les diferents seccions locals d'ERC que toquen amb Gallecs, Mollet, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Montcada i Reixac, Lliçà de Vall i Parets del Vallès, han reafirmat el seu compromís conjunt amb la preservació d'aquest espai natural i han unit forces per treballar conjuntament per la protecció d'aquest ara i en el futur.


JMP 18012022 | Font: ERC V Occ