política
24-12-2020 #233

Presentació del Consell Local per la República - PsiP

233-consell-local-per-la-republica-1608795805
Antoni Castellà i Aurora Madaula, membres de Consell del Govern i diputats al Parlament de Catalunya.

El passat 16 de desembre es va fer l’acte de presentació del Consell Local per la República Catalana - Palau-solità i Plegamans que va comptar amb la presència d’Antoni Castellà i d’Aurora Madaula, membres de Consell del Govern i diputats al Parlament de Catalunya. A més, va comptar amb les paraules, des de Brussel·les, de l’exconseller i diputat al Parlament Europeu, Toni Comín.

×

De la mà del grup impulsor a la vila del Consell Local per la República-PsiP, una quarantena d’assistents i convidats van poder gaudir de la presentació i explicacions que van fer el diputat Castellà i la diputada Madaula, detallant que els Consells Locals per a la República són la representació a nivell municipal i local de l’actual Consell per la República, presidit per Carles Puigdemont, 130è President de la Generalitat a l’exili i que agrupa una majoria de partits, entitats i càrrecs electes compromesos en fer efectiva una república catalana independent, amb l’objectiu de dotar a la ciutadania d’una eina oberta, democràtica, independent i àgil al servei del poble.

Antoni Castellà va començar amb la pregunta «on som?», per a continuar dient que el Consell «no és una entitat més, és el govern legítim de la república a l’exili». El govern a l’exili en forma de consell es constitueix, per acord de govern, per a continuar amb el mandat de l’1 d’octubre amb la màxima transversalitat política independentista, dirigint el camí al marge de les institucions, que varen ser intervingudes per l’article 155.

«L’1-O va sortir bé gràcies a la unanimitat de la direcció dels polítics i de la ciutadania i continua vigent, davant la fallida de estat espanyol, fent servir la repressió com a instrument», va puntualitzar Castellà, posant com a exemple la condemna de 4 anys de presó per a Daniel Gallardo, detingut per les protestes contra la sentència del judici de l’1-O que vam conèixer el mateix 16 de desembre. El diputat va parlar dels tres anys de negociacions sense cap estratègia de confrontació i que no han portat enlloc. A més, va emfatitzar que el nou full de ruta ha de tornar a agafar el mandat de l’1-O per «passar de la reacció a l’acció».

Per la seva banda, Aurora Madaula va difondre que el Consell és l’encarregat d’executar el pla de govern des de l’interior, necessitant d’una participació activa, ja que «la república s’ha d’aconseguir des de la ciutadania i entitats diverses, per persistir i resistir, i no només des de les institucions públiques». A més, va detallar que els Consells Locals són l’eina efectiva per a tenir el cens de formarà la república catalana.

Ara toca constituir la junta rectora que ha de sortir per votació en una assemblea amb tots els voluntaris subscrits al Consell i, és clar, es necessiten molts voluntaris, crida que es va fer des del grup impulsor que, de moment, és molt reduït.

L’acte va cloure amb el missatge telemàtic de Toni Comín, expressant que «els Consells són les xarxes de gent per garantir la victòria», i que «només, entre tots, culminarem el camí»; destacant l’estima especial a la nostra vila que tantes vegades ha vist i recorregut en el camí entre Barcelona i Castellterçol.