política
12-10-2021 | 27-10-2021 #241

Actes commemoratius del quart aniversari de l'1 d'Octubre

241-commemoracio-del-quart-aniversari-de-l-1-o-1634053169

Un any més, Ajuntament i d'altres organitzacions del municipi van fer concentracions commemoratives del quart aniversari del referèndum de l'1 d'octubre de 2017: bàsicament, la concentració i lectura d'un manifest per part de l'alcalde, al migdia; i la Rua per la Llibertat, organitzada per l'ANC PsiP, amb el suport de diferents associacions i entitats de la vila.

×

Lectura del manifest per part de l'alcalde

Poques hores abans del migdia, l'Ajuntament va convocar, per xarxes socials, una concentració a les 12 hores, a la Plaça de la Vila, on l'alcalde, Oriol Lozano, va fer lectura del manifest que l'Associació de Municipis per la Independència —AMI— ha preparat enguany —el manifest, a banda—, destacant, per exemple, que «treballem per fer més gran encara l'espai independentista perquè és la base sobre la qual reposaran el pilars de la nostra República», segons va expressar Lozano.


Rua per la Llibertat

A l'igual que es va fer l'any anterior, una gran rua de vehicles de tota mena, incloent un tractor, van desfilar pels carrers del municipi amb el crit «vam votar i vam guanyar».

Enguany, la rua va estar organitzada per l'ANC PsiP, amb el suport de diferents associacions i entitats: CDR Palau, ERC, JxP-Junts, Primàries, Bufanderes per la Llibertat, Procés Constituent, Fundació Folch i Torres, Demàcrates i Consell x la República PsiP.

El mateix recorregut de l'any anterior, amb sortida al carrer Maria Aurèlia Capmany, a les 19:15 hores, passant per diferents indrets de la vila: Camí de Can Llonch, Carrer del Sud, Escola Can Periquet, Av. Catalunya, carrer Víctor Català, carrer Sant Joan, carrer Caldes de Montbui, Camí Reial, carrer Can Cortès, CAP Palau, carrer Dr. Fleming, carrer Indústria, Escola Can Cladelles, carrer Abat Oliva, Camí de Can Riera, carrer La Sagrera, carrer Sant Oleguer, passeig de la Carrerada, Escola Folch i Torres, Av. Diagonal, Camí de Can Pavana, Gall, Torres i Bages, Sant Roc, Escola Palau, Rambla del Sol, Av. Diagonal, carrer Dr. Navarro, IES Ramon Casas i Carbó, Rambla del Molí, carrer Arquitecte Puig Boada, Plaça de l'Alzina, Av. Ntra Sra de Montserrat, carrer Barcelona, carrer Dr. Navarro, carrer Lluís Companys, carrer Josep Tarradellas, carrer Josep Brunes, i , com no, per acabar a la Plaça 1 d'Octubre.

A diferència de l'any passat, enguany sí que es va poder fer una concentració a la mateixa plaça on la presidenta de la delegació territorial PsiP de l'Assemblea va fer lectura d'un altre manifest, acompanyada per altres ciutadans que van explicar les seves vivències l'1 d'octubre de 2017.

La concentració va estar amenitzada pels ja habituals Palau Música Llibertat, que van interpretar diverses peces reivindicatives i que, els assistents a la concentració, disposats en rotllana, van cantar plegats a l'hora.

Manifest de l'AMI en motiu del quart aniversari de l'1 d'Octubre

Si mirem enrere i ens situem en aquell 1 d'octubre de 2017, visualitzem quatre anys de resistència, quatre anys que ens han fet més forts arran de la repressió que hem patit i que hem afrontat junts. Hem plantat cara a l'estat espanyol i hem defensat i acompanyat els centenars i centenars de represaliats en aquesta macro-causa contra l'independentisme.

Vam fer possible la celebració de l'1 d'octubre, contra totes les circumstàncies i contra un estat ferotge que només es va creure capaç d'aturar-nos amb una gran violència. Entre tots vam fer que triomfés la democràcia i que les urnes s'omplissin de vots, uns vots que, no hem d'oblidar, ens mostraven clarament la voluntat dels catalans i catalanes: la construcció un nou estat dins l'Europa del segle XXI. Ho tenim molt present i aquest és clarament el nostre objectiu.

En els darrers 4 anys hem acompanyat els presos polítics i socials, els exiliats, els electes locals i els centenars de persones anònimes que tenen causes obertes. Els hem acompanyat i amb la nostra presència, sovint multitudinària, hem visualitzat a tot el món la seva causa, la nostra causa. No hem defallit en aquesta tasca però també hem mantingut la flama encesa de la lluita i construcció de la República Catalana. Des de pobles i ciutats de Catalunya mantenim vius i latents els nostres principis, units i organitzats. Aquesta FORÇA és el valor més gran que tenim i l'hem de preservar perquè sabem que és el que fa més por a l'estat espanyol.

Treballem per fer més gran encara l'espai independentista perquè és la base sobre la qual reposaran el pilars de la nostra República, una República amb valors democràtics i on les persones podrem ser lliures. Un país que promourà la defensa dels drets fonamentals i on es respectaran les llibertats personals i col·lectives de tots els que en vulguem formar part.

Comptem amb tots vosaltres per continuar en aquest camí, amb tots els que vau fer possible la celebració de l'1 d'octubre del 2017, amb tots els que ens heu acompanyat en aquests 4 anys difícils de resistència i també amb tots aquells que veieu en el nostre projecte un espai per viure millor, en una societat més justa i democràtica.

L'1 d'octubre és la data on celebrem el triomf de la democràcia, la victòria d'un poble que vol ser lliure i ho serà. Perquè entre tots ho farem possible.

VISCA CATALUNYA LLIURE!


JMP 04102021