política
03-07-2021 #239

Sabem com fer la independència? Col·loqui sobre el llibre «Eixamplant l'esquerda»

239-col-loqui-sobre-el-llibre-eixamplant-l-esquerda-1625295527
Josep Costa i Albano-Dante Fachín al col·loqui. [Foto: cedida].

Així ho anunciava el Consell Local per la República PsiP per a presentar la xerrada-col·loqui sobre el llibre del politòleg, Josep Costa, «Eixamplant l'esquerda» que, a més, va comptar amb la presència de l'activista Albano-Dante Fachín, el passat 28 de juny, a la nova Plaça 1 d'Octubre.

×

D'una banda, Josep Costa, polític i jurista eivissenc, professor associat de teoria política a la UPF i lletrat a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i exvicepresident primer del Parlament de Catalunya en la XII legislatura. A més, és autor d'articles acadèmics i d'opinió sobre la diversitat cultural i nacional en democràcies liberals, i sobre processos d'independència, així com d'articles de divulgació periodística a VilaWeb, El Nacional, Nació Digital, Ara o El Punt Avui. També ha publicat diversos llibres, entre el quals destaca el que va presentar a la xerrada, «Eixamplant l'Esquerda».

D'altra banda, Albano-Dante Fachín, exdiputat al parlament de Catalunya en la XI Legislatura per la coalició Catalunya Sí que es Pot, fundador de Som Alternativa i cap de llista de la coalició Front Republicà a les eleccions generals espanyoles de 2019. Actualment, activista i membre d'octubre.cat

Ambdós van fer una xerrada reflexiva sobre el camí cap a la independència i sobre la capacitat que tenen els independentistes d'engrescar als que no ho són.

Fachín i Costa van explicar l'inici de tots els moviments independentistes que van anar «in crescendo» conforme passaven els anys, des del començament a Arenys de Munt fins a l'actualitat.

A més, van fer un repàs de les lleis europees sobre la sedició i la traïció que, segons la resolució del Consell d'Europa, «el que va passar l'1 d'octubre, no es delicte».

Tots dos van fer entendre als assistents a l'acte que la realitat diu que en els propers dos anys, els partits no es posaran d'acord i que, per tant, «és el poble el que s'ha de mobilitzar per tal d'arrossegar els partits».

També van deixar palès que el concepte actual de partit polític ha de canviar per tal de poder fer una política transversal en consonància amb la veu del poble.

Posteriorment a la xerrada explicativa, va començar el moment del col·loqui on alguns dels assistents van participar compartint els seus dubtes i les seves inquietuds respecte del camí per a assolir la independència.


JMP 29062021