política
29-01-2021 | 04-02-2021 #234

AIRE, la nova regidoria d’Innovació i Eficiència Energètica, ja operativa

234-aire-innovacio-i-eficiencia-energetica-1611913883

Arrenca la nova regidoria de l’Ajuntament per a Innovació i Eficiència Energètica [AIRE] amb la finalitat de vetllar per la instal·lació i el manteniment dels edificis municipals, de l’estalvi energètic i de promoure l’ús d’energies renovables als edificis públics, amb una partida pressupostària de quasi 1,2 milions d’euros.

×

A inicis de gener, va entrar en funcionament aquesta nova regidoria que comptarà amb una dotació pressupostària de 1.187.081,31 euros, tal com vam anunciar digitalment, i en paper el passat desembre, amb l’objectiu de gestionar totes les instal·lacions municipals amb la finalitat de controlar la despesa d’energia, la introducció de mesures d’innovació i eficiència energètica, la seguretat i el manteniment.

Segons informa el propi Ajuntament, la necessitat de crear aquesta regidoria sorgeix per donar resposta a la tendència actual de la societat a la declaració d’emergència climàtica mundial. D’aquesta manera servirà per introduir polítiques de reducció energètica i crear àrees específiques per la gestió de les instal·lacions i de l’energia.

«AIRE» pretén fer de les instal·lacions municipals un exemple d’eficiència dels recursos i de l’energia a la ciutadania, des dels més petits a les escoles fins als més grans a qualsevol dels edificis municipals o a l’enllumenat dels seus carrers, i que puguin veure les instal·lacions del seu poble com un exemple motivador per fer un ús racional de l’energia i de les noves tecnologies.

Sergi Plaza, actual regidor del govern municipal ocuparà la cartera d’aquesta regidoria i estarà acompanyat de tècnics municipals i de la brigada d’electricitat, que passa a ser l’equip de manteniment d’AIRE i que s’encarregarà del manteniment i innovació energètica de les instal·lacions i edificis municipals i de l’enllumenat públic.

L’oficina estarà ubicada al primer pis de l’edifici de la nau de serveis municipals, al carrer Ter cantonada amb el carrer Maria Aurèlia Campmany.

Competències d’AIRE

  • Realitzarà la gestió de les instal·lacions dels edificis municipals —electricitat, aigua, gas, ascensors, alarmes, climatització, SAI’s, etc.— així com de l’enllumenat públic pel que fa al manteniment, a les innovacions i millores, a la implantació de fonts d’energia renovable, a l’eficiència energètica, a la seguretat, als contractes, a la facturació, etc.
  • S’encarregarà de totes les gestions amb les diferents companyies de serveis no municipals —gas, electricitat i telèfon— pel que fa a manteniment de les seves xarxes, millores, noves instal·lacions, incidents, etc.
  • Gestionarà el servei municipal d’aigua potable i/o la relació amb el corresponent concessionari.
  • Es realitzaran i executaran els projectes dins de l’àmbit de les instal·lacions, i s’establiran els criteris a seguir dels possibles projectes que es puguin desenvolupar des d’altres àrees de l’Ajuntament pel que fa a les instal·lacions municipals, tant d’equipaments com a la via pública.
  • Es marcaran les prioritats pel que fa a les inversions en l’àmbit de les instal·lacions i l’eficiència energètica dels equipaments i instal·lacions municipals existents.
  • Els equips de treball donarà suport a altres àrees amb el muntatge de les instal·lacions d’actes, festes o fires, entre d’altres.