política
27-01-2024 #267

El Jovent Republicà del Vallès Occidental renova els seus líders

267-5e-congres-regional-del-jovent-republica-vallesa-1706374732
Foto: JER V Occ

El cerdanyolenc Andreu Gaya Trujillo, i la terrassenca Amanda Parets Garcia, es posen al capdavant de la formació política.

×

El passat 21 de gener va tenir lloc el 5è Congrés Regional del Jovent Republicà del Vallès Occidental. L'esdeveniment va marcar l'inici d'un nou període per al Jovent Republicà vallesà amb la renovació del lideratge.

La reflexió que es va dur a terme durant el cap de setmana girava entorn els assumptes que en els darrers dos anys han afectat la joventut del Vallès Occidental.

Les noves guerres, l'emergència climàtica, la forta crisi d'habitatge, l'auge de l'extrema dreta i els valors conservadors, la repressió de l'Estat espanyol contra les aspiracions democràtiques, la importància del català o la falta de salut mental van ser les reflexions que es van dur al llarg del cap de setmana.

En aquest sentit, el nou portaveu, Andreu Gaya, va destacar que «el Jovent Republicà al Vallès Occidental hem de ser referents i reivindicar el jovent com a subjecte polític actiu en tots els espais de participació». Gaya va destacar la necessitat de donar veu a cada una de les seccions locals del territori.

Per la seva banda, la nova Secretària d'Organització i Feminismes. Amanda Parets, va afegir que «assegurarem una bona relació entre municipis i bona comunicació bidireccional, fent-ho tot des d'una perspectiva feminista transversal».

La cloenda va ser a càrrec del portaveu nacional, Pol Baldomà, i la Secretària d'Organització del Consell Comarcal, Eva Soler. Ambdós van reivindicar el paper del Jovent Republicà a la comarca «l'eina transformadora que fa canviar la societat del Vallès Occidental».


El nou equip

La configuració final de l'equip de la nova Permanent Regional és la següent:

  • Portaveu i política municipal, Andreu Gaya Trujillo —Cerdanyola del Vallès—
  • Organització i feminismes, Amanda Parets Garcia —Terrassa
  • Finances, Bernat Sistach Soler —Palau-solità i Plegamans—
  • Activisme, Formació i Campanyes, Joan Gatell Mateu —Sabadell—
  • Comunicació i Imatge, Diana Pardell Reyes —Sant Cugat del Vallès—

També van ser escollides les persones que representaran el Vallès Occidental al màxim òrgan de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el Consell Nacional del Jovent Republicà. Entre elles trobem el perpetuenc Sergi Garcia Vázquez, el palauenc Bernat Sistach Soler, la santcugatenca Diana Pardell Reyes, la cerdanyolenca Carlota Jové Camas, i el ripolletenc José Núñez Marín.


JMP 25012024 | Font: JER V Occ