política
20-09-2020 | 20-09-2020 #229

La manifestació de l’11S, física, virtual i descentralitzada

229-11s-fisic-virtual-i-descentralitzat-1600603346

Enguany, per evitar aglomeracions i la propagació del coronavirus, la manifestació de l’11 de setembre, organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, ha estat combinada, entre una mobilització presencial i una de virtual, i totalment descentralitzada.

×

L’ANC ha deixat en mans de les delegacions territorials la gestió dels 107 punts de concentració arreu de Catalunya, una manera de compatibilitzar el dret de manifestació al mateix temps que es garanteix la salut pública.

Mollet, Sabadell, Terrassa, Cerdanyola, Granollers són algunes poblacions amb concentracions locals. A Palau-solità i Plegamans, enguany no ha hagut directament cap concentració. Els palauencs i palauenques que hi van voler participar es van haver de repartir, principalment, entre Sabadell i Mollet.

Virtualment s’ha fet a través xarxaindependencia.cat, una plataforma per recaptar diners per fer front a l’emergència social i econòmica, comprant un codi QR per accedir a diversos enllaços, amb cinc àmbits diferents, com la salut o la cultura, decidint on es vol destinar la donació.