política
15-10-2023 #263

Concentracions reivindicatives per commemorar el Primer d'Octubre

263-1-o-ni-oblit-ni-perdo-1697405316
Fotos: ANC Local

Enguany, la concentració local a la vila i la concentració general a la capital, per a la commemoració de la jornada de l'1-O, es van realitzar en dies diferents.

×

L'independentisme palauenc va recordar el sisè aniversari del referèndum de l'1 d'octubre en dues concentracions diferents: la reivindicació local, a la Plaça de l'1 d'Octubre de la vila el passat 30 de setembre; i la reivindicació general, a la Plaça de Catalunya de Barcelona.


Concentració local a PsiP

En aquest sisè aniversari, la concentració es va convocar directament a la Plaça de l'1 d'Octubre, al migdia del dissabte 30 de setembre.

Amb les habituals consignes de llibertat, independència, i no oblit, l'independentisme local va reivindicar la jornada del referèndum amb diferents parlaments i lectures, sota el lema «vam votar i vam guanyar, independència».

Tota la jornada va estar amenitzada amb la música dels Palau Música Llibertat.


L'acte general a la capital

Unes 4.500 persones —segons les xifres de la Guàrida Urbana— es van aplegar el passat diumenge 1 d'octubre, a les 18 hores, a la Plaça de Catalunya per a la commemoració amb un «acte polític unitari», amb el suport de l'ANC, Òmnium, AMI, la Intersindical i el Consell de la República. També s'hi van sumar ERC, Junts i la CUP.

L'acte, d'una hora de durada, va ser conduït pels actors Joel Joan i Carme Sansa. A banda dels parlaments de les diferents entitats, es van repetir els crits de «defensem l'1 d'octubre», «independència», «autodeterminació», i «amnistia».

A més, hi va participar l'expresident Carles Puigdemont, que va intervenir a través d'una pantalla gegant. En el seu discurs va recordar l'1-O com una «gesta històrica» en què Catalunya va «exercir el dret a l'autodeterminació i va començar a caminar com a república».


JMP 03102023 | Font: ANC Local