El Consorci de Gallecs dona a conèixer les varietats de bràssiques al territori Aquest dissabte dia 12 es visitarà el camp experimental que hi ha a l'espai rural de Gallecs i es farà una demostració i un tast de plats cuinats amb aquestes hortalisses. × La Fundació Miquel Agustí, amb la col·laboració del Consorci de Gallecs, organitza aquest dissabte 12 de febrer una jornada per donar a conèixer la gran diversitat de la família de les bràssiques, més enllà de la varietats més conegudes d'aquestes hortalisses com puguin ser la col o la coliflor. Tot i la gran diversitat de la família, les bràssiques solen ser infrautilitzades, ja que els cultiu es limita a pocs tipus de varietats. En aquesta jornada s'exposaran una vintena de varietats de bràssiques, tradicionals i millorades, seleccionades per les seves aptituds agronòmiques i culinàries. Els participants podran veure de primera mà les varietats, valorar-ne l'adaptació a les condicions del Vallès i descobrir noves preparacions culinàries a partir de les quals incorporar aquestes noves varietats al consum habitual. La jornada començarà a les 11 h amb la presentació a càrrec de la responsable del Consorci de Gallecs, Gemma Safont, i continuara amb una visita al camp experimental, de la mà d'Ernest Aymerich, de la Fundació Miquel Agustí. A les 12.15, Mikel Díez, del CETT, parlarà de les aptituds agronòmiques i culinàries de les noves varietats bràssiques i es cuinaran diversos plats que els assistents podran tastar. Les inscripcions es poden fer a través de RuralCat i a l'adreça ernestaymerich@fundaciomiquelagusti.cat JMP 11•02•2022 | Font: C Gallecs