esports
16-07-2019 | 26-08-2019 #217

La selecció espanyola d’hoquei patins femení, campiona del món als WRG [World Roller Games] disputats a Barcelona aquest juliol

217-la-seleccio-espanyola-d-hoquei-patins-femeni-campiona-del-mon-1566838240
Les campiones del món als WRG, eufòriques després de la gran final. [Foto: WRG].
×

Dijous dia 4 de juliol van començar els WRG 2019 a Barcelona. El gran interès per als palauencs i palauenques és la participació a la secció espanyola d’hoquei femení sènior de cinc de les jugadores de l’Hoquei Club Palau Femení, Laura Puigdueta, Laura Vicente, Berta Busquets, Aina Florenza i Ester Nadal.

La primera fase s’ha disputat al CEM Isaac Gàlvez, de Vilanova i la Geltrú. Després de superar als combinats d’Itàlia i França, les seleccions espanyoles masculina i femenina d’Hoquei Patins s’han assegurat aquest dilluns 8 el primer lloc dels seus respectius grups en la primera fase del campionat.

La selecció espanyola femenina ha quedat primera de grup després de guanyar per 7-0 a la de França, en l’últim partit del grup A, Amb una primera part més ajustada, va canviar completament a la segona, amb dos gols de Laura Puigdueta i dos d’Aina Florenza, un de Maria Díez i un de Sara Lolo.

Dijous dia 11 es va disputar l’encontre de quarts de final entre la selecció espanyola i l’alemanya, on les nostres tornen a guanyar per 7-0, classificant-se per a la semifinal, contra Itàlia, que va guanyar a França per 4-3, prevista per al divendres dia 12. Van arribar al descans amb un avantatge de 2-0, amb gols de Puigdueta i Díez, encara que ja es veia l’enorme diferència de nivell entre els dos conjunts. En el segon temps, les de Ricardo Ares van sentenciar el partit amb cinc gols més.

Semifinal

Divendres dia 12, la selecció espanyola es va enfrontar a la selecció italiana en el partit de semifinal, al Palau Blaugrana. Un partit complicat que va superar a la pròrroga amb un 2-4. Itàlia va començar la segona part marcant el primer gol del partit, a càrrec de Giulia Galeassi, però Aina Florenza va aconseguir l’empat uns minuts més tard.

Laura Puigdueta aconsegueix marcar, avançant-se així en el marcador. L’entusiasme no duraria gaire quan Elena Tamiozzo aconsegueix l’empat, de penal. Amb aquest resultat van marxar a la pròrroga. El «despertar de la força» va esdevenir a la segona meitat del temps afegit quan Laura Puigdueta marca dos gols consecutius, sentenciant així el partit, obtenint el passi a la final del Campionat del Món WRG d’hoquei patins femení sènior. L’altre equip que ha passat a la final és la selecció argentina.

Final i… campiones del món dels WRG

Diumenge dia 14, les jugadores de Ricardo Ares han jugat la final amb la selecció argentina al Palau Blaugrana i… ho han aconseguit! Han tornat a revalidar el títol aconseguit al jocs de Naijing l’any 2017 !!

Un partit amb molta tensió, pas a pas, la selecció espanyola, sempre per davant, i la selecció argentina, retallant distàncies, arribant al descans 2-3.

La jugadora argentina Luciana Agudo ha empatat al començament del segon temps, però la conducció de Laura Puigdueta ha fet d’aquesta part, un espectacle de joc i de faltes. María Sanjurjo aconsegueix per a les nostres, el 5-7 de falta directa al minut 45 i ja no les han pogut aturar… i al minut 49, Sanjurjo torna a marcar el 5-8 definitiu. Berta Busquets ha estat designada la MVP del partit.

Ho han tornat a fer: campiones del món dels WRG. Felicitats!