esports
24-02-2024 #268

El Telecable HC es proclama campió de la Copa Intercontinental d'hoquei femení

268-final-de-la-intercontinental-d-hoquei-amb-victoria-del-telecable-1708753821

El conjunt asturià va sumar el seu primer títol intercontinental de la història després de superar el Generali HC Palau en una final èpica que es va decidir a la tanda de penals.

×

El Telecable HC va fer història a l'hoquei patins femení i es va proclamar campió de la Copa Intercontinental per primera vegada. L'equip de Gijón va sumar, així, el seu cinquè títol de cinc disputats després del triplet de la campanya passada i de la Supercopa d'Espanya del mes de setembre. Les jugadores dirigides per Tasha Lee van vèncer el Generali HC Palau en una final espanyola que va finalitzar en empat a tres i es va acabar decidint a la tanda de penals.

A les semifinals, el Telecable HC es va classificar per a la final al guanyar al Deportivo Aberastain per 4-0. Per la seva banda, el Generali HC Palau es va classificar al vèncer a l'Andes Talleres per 2-3.

Telecable HC i Generali HC Palau es van citar a la gran final de la Copa Intercontinental, a l'Aldo Cantoni de Sant Joan, conegut com «La Catedral de l'Hoquei», el passat 18 de febrer. El duel va començar de la millor manera per a les asturianes i en una jugada dins de l'àrea van inaugurar el marcador. Tot i això, el Generali HC Palau no va trigar a contestar i al minut 5, Aina Florenza, va marcat un gran gol en jugada individual. Al minut 8, el Telecable es va tornar a avançar amb un gol de Nuria Almeida aprofitant el rebuig de Laura Vicente en una falta directa executada per Sara Roces. Amb aquest mínim avantatge, la final ha arribat al descans.

A la segona meitat, després de diverses ocasions per a cada equip, el Generali HC Palau va tornar a empatar el matx. Aina Florenza va sorprendre Fernanda Hidalgo en un llançament de falta directa al minut 36, per marcar el seu segon gol del matx. Això sí, en la jugada següent, van tornat a ser les de Tasha Lee les que van marcar el mateix via Ana Catarina Ferreira. Quan faltaven cinc minuts i amb el Generali HC Palau prement la defensa del Telecable, Ana Casaramona va empatar el partit de nou per enviar-lo a la pròrroga. Al final i sense gols en el temps addicional, el duel es va acabar decidint a la tanda de penals. Ana Catarina Ferreira va marcat el definitiu per donar la primera Copa Intercontinental de la seva història al Telecable HC, la primera que guanya un equip espanyol.