esports
17-07-2020 #228

Arrenquen els Casals d'Estiu a la vila dins de la nova normalitat

L'últim dilluns de juny van començar els Casals d'Estiu d'enguany, dins dels paràmetres dictats per la situació de la «nova normalitat». Arrel de la pandèmia provocada per la Covid-19 s'han hagut d'adaptar a les circumstàncies actuals. Per una part hi ha un casal organitzat per l'AFA Can Cladelles del 29 de juny al 31 de juliol, el qual està obert a infants de tot el municipi. Per altra banda les entitats esportives com l'Hoquei Club, el Club de Futbol Sala i el Futbol Club Palau també realitzen els seus casals.

El Casal de Can Cladellas es fa en horari de 7:30 a 18 h i es segueixen totes les mesures de seguretat que recomana el departament de Salut i la Direcció General de Joventut:

  • Grups de màxim 10 infants amb un monitor/a per grup
  • Seguiment del protocol de neteja i desinfecció
  • Tots els monitors i monitores tenen el títol de monitor/a d'educació en el lleure hi han fet la formació corresponent de seguretat i higiene que ha realitzat la Direcció General de Joventut en col·laboració amb Sanitat.
  • Es prendrà la temperatura cada dia als infants
  • Entrades i sortides per torns i per espais diferenciats.

Les activitats del casal són de tota mena, des de manualitats a jocs de moviment i aquest any volen centrar-se molt a reforçar el vincles d'amistat entre els infants i el respecte entre ells i la diversitat. A més, compta amb servei de menjador.

Pel que fa als casals de l'Hoquei Club Palau, Club Futbol Sala i Futbol Club Palau, com cada any es fan a les instal·lacions esportives municipals i al Club Esportiu Piscines Sant Carles, cedint-li un espai esportiu a l'IES Ramon Casas i Carbó, també del 29 de juny al 31 de juliol.

Les entitats esportives vetllen per mantenir grups de convivència de màxim 10 nens/es en un espai que els permeti mantenir la distància de seguretat. Prèviament, la família o tutor/a legal del jove ha hagut d'entregar a l'entitat, un document de declaració responsable en el qual s'indica que aquest no forma part de grups de risc ni conviu amb ningú d'aquest tipus de grup. I on també s'indica que han sigut informats pels organitzadors sobre la Covid-19 i les mesures d'higiene i prevenció que duen a terme durant l'activitat, a més de la comprovació diària de símptomes de tothom que participi en el casal. Tot centralitzat en la figura del responsable de i higiene que ha de tenir cada entitat organitzadora.

comparteix la notícia...