empresa
02-11-2024 | 02-11-2024 #275

Lliurament de premis de la 2a edició dels 'World Kombucha Awards'

275-guanyadors-dels-wka-2024-1730545150
Foto: WKA

Gran èxit d'aquesta edició que consolida el seu prestigi en el sector de la kombutxa a nivell internacional, en la que han participat un total de 29 països d'arreu del món.

×

El passat 26 d'octubre, el teatre El Casino de Caldes de Montbui, va acollir la 2a edició dels World Kombucha Awards —WKA—, un esdeveniment dirigit per Jordi Canet, director dels WKA. La cerimònia va comptar amb la presència de destacats convidats com Kendra Sepulveda, presidenta de Kombucha Brewers International —KBI—; i Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui; així com premiats, patrocinadors, premsa i inversors, reunint un total de 150 assistents.

Recordem que les sessions de tas es van celebrar entre els dies 28 i 29 de setembre, al Beer Cluster de Lliçà d'Amunt, on un jurat va degustar fins a 250 kombutxes procedents de 29 països diferents.

Els World Kombucha Awards van néixer amb l'objectiu de promoure l'excel·lència en la qualitat de la kombucha, així com el seu potencial comercial. En aquesta segona edició, la participació ha estat un èxit rotund, consolidant-se com el concurs de referència mundial en el sector.


Premis i premiats

Un jurat de 20 membres, format per experts en tast, professionals del sector i experimentats consumidors de kombucha, va avaluar 18 categories de sabor, de les quals dues noves categories de begudes fermentades: Aigua de Quefir i Cervesa de Gingebre, i cinc categories especials, a part de premis al disseny de les ampolles, llaunes i embolcalls. Aquesta variada combinació de jutges ha permès una valoració completa i de gran nivell en cada categoria.

Categories de sabors

Un total de 18 categories segons els sabor de la kombutxa, amb 3 premis per categoria —or, argent i bronze—. A continuació, llistem els guanyadors de cada categoria:

  • Original - Te negre: IGA KOMBUCHA FRUITY, Brewery Lab Basho-An —Japó—
  • Original - Mix de tes: KLASSIK, Kombucha-Freunde UG —Alemanya—
  • Fruita única: ROASTED OOLONG & MULBERRIES KOMBUCHA, Fizzy Island Brewing Company —Taiwan—
  • Mix de fruites: MANGO MARACUJA, Yo Booch Craft Kombucha —Alemanya—
  • Fruites amb herbes: STRAWBERRY MINT, Yo Booch Craft Kombucha —Alemanya—
  • Fruites amb espècies: SPICY MANGO, Cana Booch Kombucha —Tailàndia—
  • Fruites amb flors: FRUITS & ROOTS KOMBUCHA, Ayatana —Eslovènia—
  • Herbes amb vegetals: PREMIUM GREEN, Mun Ferments —Espanya—
  • Espècies: KOMBUCHA DE RATAFIA, Kombucha La Valiente —Catalunya—
  • Floral: KOMBUCHA LAVANDE ORANGE SANGUINE, BB Kombucha —França—
  • Gingebre: SUPER ROOTS, Soul K —Espanya—
  • Cafè: COLD BREW KOMBUCHA, Ayatana —Eslovènia—
  • Forta: SCOBY BRYANT KOMBUCHA BEER, Ayatana —Eslovènia—
  • Llúpols: CITRA, Brava Kombucha —Espanya—
  • Signatura: GREEN BLISS, Soul K —Espanya—
  • «Jun»: JUN HALLON, Qvillinge Ekologiska —Suècia—
  • Aigua de Quefir: RESET WATER KEFIR, Ayatana —Eslovènia—
  • Cervesa de Gingebre amb alcohol: SPICY GINGER & JALAPENÕ, Bower Brewing Co —Austràlia—
  • Cervesa de Gingebre sense alcohol: ORGANIC GINGER BEER PREMIUM AMBAR, Coxala —Mèxic—

Categories especials

També van ser premiades 5 categories especials: Millor Kombutxa, Millor Kombutxa ecològica, Millor Kombutxeria, Millor Kombutxeria primerenca, i Millor innonavió.

  • Millor Kombutxa: ROASTED OOLONG & MULBERRIES KOMBUCHA, Fizzy Island Brewing Company —Taiwan—
  • Millor Kombutxa ecològica: MANGO MARACUJA, Yo Booch Craft Kombucha —Alemanya—
  • Millor Kombutxeria: Ayatana —Eslovènia—
  • Millor Kombutxeria primerenca: Yo Booch Craft Kombucha —Alemanya—
  • Millor innonavió: Ayatana —Eslovènia—

JMP 29102024 | Font: WKA