empresa
26-08-2019 #217

Fedefarma inicia les obres del nou centre logístic a Palau, al polígon industrial Riera de Caldes

217-fedefarma-inicia-les-obres-del-nou-centre-logistic-1566838704
L’alcalde, Oriol Lozano, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer i el president de l’empresa, Vicenç J. Calduch, davant l’urna amb els estatuts de Fedefarma. [Foto: L'Alzina].

Com ja anunciàvem al gener i al març d’enguany —consulteu les revistes #211 [gener 2019] i #213 [març 2019]—, la Federació Farmacèutica FEDEFARMA, cooperativa logística líder a Catalunya en quota de mercat i que es situa per facturació entre les primeres empreses del sector farmacèutic, el dimarts, 9 de juliol, inicia les obres del nou centre logístic a Palau, en una parcel·la amb una superfície superior als 34.700 m² amb una nau de 19.000 m², situat al carrer Aiguaders 100, del Polígon Industrial Riera de Caldes, el qual entrarà en servei durant el proper any 2020 i es dotarà d’equips innovadors i de processos i sistemes de control avançats. Representarà una inversió superior als 35 milions d’euros, sent el més modern d’Europa en el sector de la distribució farmacèutica. Està previst que les obres d’aquest nou centre estiguin finalitzades el gener de 2020 i que a principis de 2021 estigui ja en ple rendiment. El nou centre es convertirà en el vuitè centre logístic de la cooperativa, que estèn Catalunya i la Comunitat Valenciana. L’empresa GSE és l’encarregada de realitzar les obres.

Aquest nou centre logístic disposarà de 5.000 articles en preparació robotitzada, la qual cosa permetrà el servei de 500.000 unitats diàries, incrementant la capacitat productiva de Fedefarma un 40%. La nova planta també actuarà com a centre regulador d’estocs per al conjunt de magatzems/plantes de Fedefarma per tal de facilitar la seva operativa i el servei als seus associats. Segons afirma el president de Fedefarma, Vicenç Calduch, des d’aquests centres serveixen anualment més de 90 milions d’unitats. Actualment disposen del Vademècum més ampli de l’Estat i tenen més de 110.000 referències en el catàleg.

La distribuïdora farmacèutica catalana que compta amb més de 3000 socis, va tancar el darrer exercici amb una xifra de negoci de 651 milions d’euros, un creixement de la facturació del 6,8% i un excedent cooperatiu de 3,44 milions d’euros. La previsió inicial generarà més de 200 llocs de treball a la zona dins un sector que suposa el 7% del PIB de Catalunya.

Presentació de l’acte

L’acte d’inici ha comptat amb la presència de zEl president de l’empresa, Vicenç J. Galduch, ha afirmat que «la nostra naturalesa cooperativa explicita un compromís amb els nostres socis farmacèutics. Defensem la farmàcia, el model de farmàcia i treballem per oferir la millor resposta a les necessitats dels farmacèutics». A més, ha afegit que és un «compromís pel qual avui iniciem les obres d’aquest centre logístic a Palau-solità i Plegamans perquè necessitem créixer i innovar per ser excel·lents en el nostre servei a la farmàcia, tant avui com en el futur».

L’alcalde Lozano ha volgut destacar el factor diferencial d’innovació que aportarà aquest nou centre logístic al sector i a l’economia catalana i, alhora, «pels llocs de treball que es crearan i la riquesa que directa i indirectament generarà al nostre municipi i també per l’oportunitat de fer-lo més conegut i més reconegut internacionalment».

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joaquim Ferrer, va agrair a la cooperativa farmacèutica aquesta aposta de futur i va posar en valor al mateix temps la vocació de servei de Fedefarma cap a la ciutadania i com el seu esperit cooperatiu és el que ha fet possible aquest projecte.

L’acte va finalitzar amb la col·locació dels estatuts socials de l’empresa en una urna que s’exposarà a la nau un cop estigui finalitzada i amb la signatura de les autoritats en el Llibre d’honor de Fedefarma.

Durant l’acte de presentació s’ha pogut realitzar una visita virtual del nou centre amb unes ulleres de realitat virtual, primer, per part de les autoritats i, al final de l’acte, per part dels assistents.

comparteix la notícia...