empresa
17-03-2020 #224

El bus exprés E9 entre Caldes i Barcelona incrementa expedicions i freqüències, i el nocturn N70 incrementa el nombre de parades

El passat 2 de març es van posar en marxa millores al servei del bus exprés E9 entre Caldes de Montbui i Barcelona i que passa per Palau-solità i Plegamans, i el dia 9, l'increment de parades del bus nocturn N70.


Bus exprés E9

Les millores del bus E9 es van presentar a l'estació d'autobusos de Caldes, amb la presència del Director General de Transports i Mobilitat, David Saldoni, i de representants de l'empresa Sagalés; a més, hi van assistir l'alcalde de Palau, Oriol Lozano, i el regidor de Mobilitat i Transport, Ovidi Popescu. Aquestes millores passen per crear 6 noves expedicions entre Caldes i Barcelona de dilluns a divendres, feiners [8h, 10.30h, 11h, 12.30h, 14.45h i 22.20h] i 8 des de Barcelona [8.45h, 11.10h, 12.10h, 12.30h, 15.25h, 16h, 22h i 23.10h], 2 noves expedicions d'anada de dilluns a divendres del mes d'agost [6h i 22h] i una de tornada [23.10h]. Finalment una d'anada [22.20h] i una de tornada [23.10h], els dissabtes feiners.

L'oferta actual, de dilluns a divendres feiners, excepte agost, queda en 52 expedicions en sentit Barcelona i en 67 expedicions en sentit Caldes de Montbui. Així s'augmenten les expedicions i freqüències en hora punta.


Bus nocturn N70

El passat 11 de març, en roda de premsa, es van presentar les millores en l'augment de parades del bus nocturn, que van començar el passat dia 9. L'alcalde, Oriol Lozano; el regidor de Mobilitat i Transport, Ovidi Popescu; la regidora d'Acció Social, Igualtat i Dones, Patrícia Freire; i el representant de l'empresa Sagalés, Joan Muñoz van ser els encarregats de dur a terme aquesta presentació.

Lozano va explicar que aquesta feina, que es va iniciar a partir d'una moció que va presentar la CUP al Ple de març de 2018, i a la qual es van adherir la resta de grups municipals, ha estat una feina de tot l'Ajuntament al llarg d'aquests anys, i celebra que fer fi el bus s'aturi en totes les parades de l'extens territori de la vila: Can Parera, Can Maiol, Can Cortès, L'Alzina i Camí Reial.

Per la seva banda, Popescu va comunicar que, amb l'increment de les parades, els vilatans i vilatanes guanyen en seguretat, sent també un factor a tenir present com a acció de feminitzar el servei.

Muñoz va dir que la previsió de l'augment d'usuaris d'aquesta línia pugui augmentar entre un 10 i un 20%, degut a la seguretat que comporta baixar-se a prop de casa, disminuint així el risc d'assetjament sexual; mesura que també a celebrar Freire.

comparteix la notícia...