economia
18-12-2019 #221

Suspensió temporal del projecte de la Biblioteca després d'una pujada en el seu pressupost inicial

221-suspensio-temporal-del-projecte-de-la-biblioteca-1576644373
L'alcalde Oriol Lozano i la regidora de Cultura, Eva Soler.

El passat 2 de desembre, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va comunicar —l'Alcalde, Oriol Lozano, i la regidora de Cultura, Eva Soler, en roda de premsa avançada ja que en el torn de precs i preguntes se'ls hi havia preguntat en quina situació estava el projecte— que el projecte de la Biblioteca s'havia aturat temporalment a causa d'una pujada del pressupost inicial. Representants de l'Ajuntament es van reunir, el 21 d'octubre, amb la Diputació de Barcelona i el despatx d'arquitectes, Brullet de Luna Arquitectes, redactors del projecte, per parlar de la nova Biblioteca Municipal.

Aquest projecte comptava amb un pressupost inicial de 3.680.821 euros i a la reunió els arquitectes van informar de l'augment fins a 5.141.250 euros, quasi un 40% més. L'augment del pressupost rau en una pujada significativa de l'establert a les bases de la Diputació. En un principi es parlava d'uns 1.186,21 €/m2 per l'edifici i uns 83,41 €/m2 per l'exterior, els números finals donaven uns 1.544 €/m2 per l'edifici i uns 111,59 €/m2 per l'exterior.

D'una banda hi ha hagut un augment del 15% en estructures, un 44% en instal·lacions, que afecta la necessitat de fer servir 4 tubs pel clima en comptes de 2 i pel nombre de pous de geotèrmia necessaris. També augmenta un 8% en la coberta i façana i un 5% en la fonamentació.

L'Ajuntament treballa en dues línies de treball principals per tirar endavant el projecte de la Biblioteca municipal segons va indicar la regidora Soler. D'una banda, cercar el màxim de finançament possible amb la diputació o a través de subvencions, juntament amb la reducció del pressupost final.

D'altra banda s'ha realitzat un estudi l'última setmana de novembre per calcular el nombre total de pous de geotèrmia necessaris per al projecte. Cada pou costa entre 12 mil i 14 mil euros. Aquests pous són els que fan que l'edifici adquireixi una temperatura geotèrmica que fa reduir la despesa energètica per la climatització de l'edifici.

comparteix la notícia...