Reconeixements als treballs de recerca del Certamen Atenea

Celebrat a Polinyà, el Certamen Atenea 2025 va fer un reconeixement als treballs de recerca de 2n de Batxillerat dels municipis de Polinyà, Sentmenat, Castellar del Vallès i Palau-solità i Plegamans.
Un any més, el certamen, organitzat pels Serveis Educatius del VOC VIII i els Ajuntaments dels municipis de la zona, va comptar amb la participació de representants institucionals, docents, tutors, familiars i l'alumnat dels instituts participants: INS Polinyà, INS Sentmenat, INS Castellar, INS Puig de la Creu i INS Ramon Casas i Carbó.
En representació del nostre Ajuntament, l'alcalde, Oriol Lozano; i la regidora d'Educació, Helena Pou, que van acompanyar l'alumnat premiat, famílies, tutores i representants dels instituts.
El certamen també va comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d'Educació i Formació Professional al Vallès Occidental, Montserrat Capdevila; representants de la Inspecció d'Educació, i les tècniques d'educació dels municipis participants.
Novament, el Certamen Atenea 2025 va posar en valor el talent i l'esforç de l'alumnat, promovent la recerca com a eina de coneixement i innovació. Un espai d'intercanvi per a conèixer i reconèixer tot el que potencial que el jovent de les nostres poblacions estan oferint, i oferiran, a tota la societat.
Al llarg de l'acte també es van dinamitzar quatre taules rodones moderades per Isabel Nuñez, Sergi Sánchez i Glòria Iniesta, tècnics docents del Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII. En aquests espais de conversa hi va participar l'alumnat dels Treballs de Recerca reconeguts.
Els treballs reconeguts de l'alumnat de l'INS Ramon Casas i Carbó van ser:
- «És possible aconseguir energia elèctrica infinita, neta i autosostenible a partir de bacteris i algues?», de Xavi Garcia i Ismael Naranjo, un treball sobre les cel·les de combustible microbianes com a font energètica. Tutora, Antònia Sánchez. Enllaç al treball.
- «Els pols oposats s'atrauen», de Laura Exojo i Víctor López, un estudi que combina música i matemàtiques que analitza com els patrons numèrics estructuren l'harmonia musical, incloent-hi la composició aleatòria inspirada en Mozart. Tutora, Isabel Naixes. Enllaç al treball.
JMP 25•03•2025 | Font: Aj PsiP