activitats
16-09-2019 #218

Nou èxit del 6è Festival d’Oci Alternatiu Fancon

218-nou-exit-del-6e-fancon-1568662063
Manualitats al Fancon 2019. [Foto: Fancon].

El cap de setmana següent al de la Festa Major, del 6 al 8 de setembre es va celebar el 6è Festival d’Oci Alternatiu Fancon, organitzat per l’entitat del mateix nom amb la col·laboració de l’Ajuntament i diverses associacions especialitzades, convertint la vila en un punt de trobada de milers de persones, al voltant d’unes 9.000, superant les xifres d’assistència dels anys anteriors, amants de l’oci alternatiu i el fenomen fan: jocs de rol i de taula, tornejos, videojocs, exposicions, recreacions històriques, cinema, literatura, còmic, manga i anime, miniatures, espectacles de wrestling, concerts, etc.

Una edició ambiciosa, amb més de 120 activitats en tres dies de diversió i sorpreses. La pista semicoberta ha acollit els grans espectacles de Wrestling, els concursos de disfresses o la zombiewalk. Al Pavelló municipal Maria Víctor s’han ubicat tota la part del gaming amb jocs de taula, jocs de consola, exposicions i com a novetat un taller de podcasting. A l’Escorxador, els jocs de rol. També diferents activitats puntuals repartides per diferents localitzacions del poble.

A l’aparcament del Camp de Futbol, en un emplaçament nou i més gran, repetint l’èxit de l’any passat, l’autocinema FanCon ha projectat les dues darreres pel·lícules dels Vengadores, «Infinity War» i «Endgame», amb el so emès per Radio Palau.

Adam Torrus, de l’organització, en declaracions a Ràdio Palau, explicava, «estem molt contents, aquest any ha sigut una versió més petita i més concentrada, sense la part de recreació històrica però hem buscat una alternativa amb el soft combat i l’esgrima antiga que ha funcionat molt bé».

Dissabte, la Fancon va rebre la visita de les autoritats de l’Ajuntament amb el govern municipal i també altres regidors del consistori. Eva Soler, regidora de Cultura, es va mostrar molt contenta per veure-hi tanta gent i que Palau «es converteixi per un cap de setmana en el centre de l’oci alternatiu i que alhora la Fancon serveix per potenciar un tipus d’oci basat en la socialització i que és educatiu i respectuós».

El festival ha estat possible gràcies al temps i l’esforç d’unes 60 persones voluntàries. Han tirat endavant més de 100 activitats amb un èxit rotund. L’Ajuntament hi ha donat suport, a través de la cessió dels espais i d’un conveni de col·laboració, que recentment s’ha renovat, augmentant la seva col·laboració amb 2.000 € més, quedant en un total de 10.000 € per al pressupost de la 6a Fancon.

comparteix la notícia...