activitats
18-12-2019 #221

L'encesa de llums, la mostra de pessebres, la fira de Santa Llúcia i la nova pista de gel sintètic obren les portes a les festes nadalenques de Palau-solità i Plegamans

221-l-encesa-de-llums-obre-les-portes-a-les-festes-nadalenques-de-palau-1576646208
L'encesa de llums de Nadal, tret de sortida de les festes nadalenques a Palau-solità i Plegamans.

Un any més, 3 dates i 4 actes i/o activitats han introduït el període nadalenc a Palau-solità i Plegamans: l'encesa simbòlica dels llums nadalencs, el passat 29 de novembre; la 37a mostra de pessebres, diorames i fragments, el 8 de desembre; la fira de Santa Llúcia i, com a novetat enguany, la pista de gel sintètic, el cap de setmana del 14 i 15 de desembre —la pista romandrà oberta fins diumenge 29—.

Encesa de llums de Nadal

El passat 29 de novembre, a les 18:30 h. es va celebrar l'acte simbòlic de l'encesa dels llums nadalencs a la plaça de la Vila, amb un espectacle d'animació infantil i amb la presència de l'Alcalde, Oriol Lozano, i regidors/es de l'Ajuntament. Enguany, 26 punts de llum reciclats a LED. En total, 260 punts de llum, el 75% dels quals amb tecnologia LED. La il·luminació de Nadal funcionarà fins a finalitzar el període de festes nadalenques, 6 hores cada dia de 17.30 a 23.30 h. La potència necessària és de 30 KW i el consum elèctric s'estima en uns 1.500 €. L'acte va finalitzar amb una xocolatada popular a la plaça de la vila amb el gegant Patufet.

37a mostra de pessebres, diorames i fragments

Diumenge 8 de desembre, coincidint amb la festivitat de la Immaculada Concepció, es va inaugurar, a la Masia de Can Malla la 37a mostra de pessebres, diorames i fragments, exposició que romandrà oberta fins el proper 12 de gener i que comptarà, com ja és tradició, amb el Caga Tió, el dia de Nadal; la Nit del Pessebre, el dissabte 28; i el Patge Reial, els dies 2, 3 i 4 de gener.

La fira de Santa Llúcia

El passat cap de setmana, 14 i 15 de desembre, es va desenvolupar la popular fira de Santa Llúcia, a la plaça de Ca l'Estruch, la qual, una vegada més, va reunir més de mig centenar d'expositors, la majoria d'ells locals, oferint els seus productes a una gran quantitat de públic assistent al llarg de tot el cap de setmana. Malgrat el vent, el bon temps ha acompanyat la jornada, fet que va propiciar l'afluència de gent al voltant de les parades de la fira. També es va desemvolupar el «Tió solidari», i actes per la Marató de TV3.

La pista de gel sintètic

Enguany, i com a novetat, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va instal·lar una pista de gel sintètic a la plaça de Ca l'Estruch, per a que nens i joves —i no tan nens— gaudeixin de les festes nadalenques patinant sobre gel, encara que sintètic i, per tant, una mica menys lliscant que el gel natural, encara que més sostenible. El gel està format per un compost sintètic autolubricant que no suposa despeses ni d'aigua ni d'electricitat.Amb 15 metres de llarg i 10 metres d'ample —en total, 150 m2— i ambientada amb llum i fil musical, compta amb una carpa on s'ha ubicat la venda d'entrades i l'àrea de patins.

Els comerços adherits a la campanya de la pista de gel ofereixen els seus clients invitacions per a la pista, fomentant així l'esperit nadalenc i les vendes en plena campanya de Nadal. La pista romandrà oberta fins el 29 de desembre. El preu de l'entrada és de 3€, que inclou els patins i una sessió de 30 minuts de patinatge.

comparteix la notícia...