urbanisme

19-01-2020 #222

Han començat les obres de rehabilitació de la torre de la Casa Folch

alt
Obres de rehabilitació de la torre de la Casa Folch. [Foto: Ajuntament].

Durant la segona setmana del passat desembre, van començar les obres de millora i rehabilitació de la torre de la Casa Folch, una reforma de les quatre plantes interiors de l'edifici i un reforçament de l'estructura —la façana ja es va rehabilitar el 2015—, per al compliment dels nous requisits d'ús de l'edifici.

S'eliminaran les particions interiors de l'habitatge per crear una sala d'exposicions, mentre que les plantes superiors es reservarien per a l'ús d'entitats. Es substituiran els sostres de fusta de la torre, es reforçaran les bigues de formigó i es reforçaran els dentells de les obertures existents. Per altra banda també es reconstruirà l'escala interior i es proposarà una nova distribució de la planta baixa per a disposar de banys que donin servei a l'edifici i també als jardins. El programa funcional de l'edifici es desenvoluparà en 4 plantes, eliminant particions interiors i originant espais diàfans. Es preservarà, però, el despatx de Josep Maria Folch i quedarien pendents les millores d'accessibilitat, amb la instal·lació d'un ascensor a la part exterior de la torre, i l'accés directe a la primera planta a través d'una passera.

Aquest projecte segueix els criteris d'intervenció del Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic, que compta amb l'informe favorable del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L'empresa «Técnicas de Rehabilitación y Construcción S.L.» és l'adjudicatària del projecte amb un pressupost de prop dels 300.000 euros, dels quals, 200.000 són subvencionats per la Diputació de Barcelona, dins del programa complementari de reforma i millora d'equipaments locals. La resta sortirà de la partida pressupostària de l'Ajuntament assignada a aquest projecte. Cal dir que la torre de la Casa Folch i el seu jardí van ser cedits per la família Folch a l'Ajuntament i, actualment, formen part del Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic i arqueològic. La previsió de la durada d'aquestes obres de rehabilitació és de sis mesos.

  • casa folch
  • urbanisme
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...