societat

19-01-2020 #222

Primera assemblea general de l'AV de Can Cortès posterior a la plena legalització de l'Associació

El passat 16 de desembre es va celebrar la primera assemblea general posterior a la plena legalització de l'Associació de Veïns de Can Cortès.

Una quarantena de veïns del barri van assistir i aprovar per majoria, tant la gestió de la Junta, com l'informe de tresoreria.

És va donar la benvinguda a dos socis nous, a més de l'agraïment a l'assistència d'una representació de la AV de Can Falguera.

Després de repassar les 26 instàncies entrades a l'ajuntament des de Maig de 2018 i tot un seguit de tasques reivindicatives sobre millores per al barri, es va decidir continuar aquesta línia reivindicativa fins a aconseguir capgirar les opinions negatives que, fins ara, te l'Ajuntament en temes de seguretat, com retornar el carrer Folch i Torres a la seva direcció única original. Segons va exposar el president de l'Associació, «no podem acceptar que l'únic argument per fer-lo de doble sentit sigui descarregar el trànsit de l´Av. Catalunya, tal com el regidor Jordi Plaza ha declarat a Radio Palau».

Van tractar temes com el de solucionar definitivament l'abandonament de les 8 cases mitjaneres, insistir en la rebaixa del soroll dels actes festius al costat de les cases veïnals; com la millora de l'enjardinament al voltant del pàrquing del pavelló; eliminar les molèsties dels coloms als pisos de la plaça de Ca l'Estruch i insistir en endarrerir l'inici dels treballs de les brigades de neteja dels carrers; van puntualitzar que «no pot ser que l'Ajuntament accepti l'horari de 07.00 a 15.00h. sense tenir en compte el dret al descans dels veïns, trencat a primera hora pels sorolls de camions, buidatge de contenidors o el sorollós sistema de bufat de fulles amb màquina de benzina que ultrapassa els límits de decibels recomanables, tant pel sentit comú com per la normativa oficial».

També van informar de la recepció d'un comunicat del gerent de l'Ajuntament, Sr. Joan Ballbé, aquell mateix dia, on es demana a l'AV que li detallin els dubtes que els van manifestar durant la assemblea del passat 18 de novembre, amb la intenció de poder-les estudiar i, en futura reunió de treball, donar-los-hi les explicacions oportunes com a resposta a la sol·licitud de reunió de treball del passat 22de novembre; «sembla com si, malgrat haver assistit tot l'ajuntament en ple més els seus tècnics, ningú no va prendre notes», van afegir.

Al finalitzar l'assemblea van degustar una tapa de truita i cava en un excel·lent ambient veïnal i nadalenc.

  • AV CAN CORTÈS
  • societat
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...