societat

25-08-2019 #217

Palau celebra el Dia per l’Alliberament LGTBI exigint i reivindicant igualtat, llibertat i respecte

alt
L’alcalde, Oriol Lozano, fent el discurs sobre l’adhesió de l’Ajuntament el dia per la llibertat per al colectiu LGTBI. [Foto: Ajuntament].

Amb motiu del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI, el dia 28 de juny, Palau va celebrar un acte reivindicatiu per a exigir, independentment de l’orientació sexual, igualtat plena, respecte i llibertat afectiva i sexual per a totes les persones.

Una cinquantena de persones va omplir la plaça de la Vila, entre les quals hi eren l’alcalde, Oriol Lozano, i bona part dels regidors i regidores de l’Ajuntament.

Segons va exposar l’alcalde Lozano, l’Ajuntament «s’adhereix al dia per la llibertat per les lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals», fent visible que «Palau-solità i Plegamans vol ser un municipi lliure de discriminació, agressions masclistes i lgtbifòbiques, volem una societat sense prejudicis, ni discriminacions per raons d’identitat o orientació sexual, estimem a qui vulguem i com vulgueu».

D’altra banda, components del col·lectiu Klei, de l’Espai Jove l’Escorxador, van llegir un manifest fent referència als 50 anys dels «Fets d’Stonewall Inn» a Nova York, i el context històric del 28 de juny, Com també van parlar de la primera manifestació LGTBI a Barcelona, l’any 1977, i quan es va legalitzar el matrimoni homosexual, l’any 2005.

Contents per al nivell legislatiu assolit, peròm «cal seguir avançant en l’imaginari social i la cultura heteropatriarcal i els perjudicis que arrosseguen les noves generacions pel fet de viure en un context de més llibertat, almenys en aparença».

L’acte va acabar amb una dinàmica participativa que animava a seguir reflexionant entorn quines idees o falsos mites s’han creat al voltant del col·lectiu LGTBI per poder rebatre i parlar entre totes les persones assistents. La regidora a l’oposició i portaveu de «Primàries», Núria Solà, en va participar, a peu de carrer, desmentint un dels mites triats a l’atzar davant la redactora d’informatius de Ràdio Palau, Sira Riera.

  • LGTBI
  • societat
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...