societat

19-02-2020 #223

Francesca Cajasuana i el seu voluntariat tornen a l'acció social

Després d'uns mesos d'aturada tècnica, Francesca Casajuana, més coneguda com la Francesca de «Can Lluís», i el seu equip de voluntaris i voluntàries, han tornat a l'activitat d'ajut social a les famílies més necessitades, al començament del nou any 2020. Recordarem que, el passat 30 d'agost, la Francesca va deixar la coordinació de Càritas Parroquial Palau després de la decisió del mossèn Prakasch d'integrar l'organització dins d'una altra més gran, Càritas Interparroquial, tam com ja vam explicar al setembre —revista #218—.

Voluntariat Social, el nou projecte

«Voluntariat Social», nom que han posat a la nova organització, coordinada per la Francesca, i que compta amb l'ajut de la seva ma dreta, M. Carmen Pacheco, i altres voluntaris i voluntàries —que estaven a Càritas Parroquial quan la coordinació la duia la Francesca— han començat l'activitat obrint al públic al local situat a l'avinguda de Catalunya, núm. 221 —local cedit a la Francesca fa molts anys per la Fundació Els Pepitus-Gay Robert— tots els dimarts i dijous, de 5 a 7 de la tarda.

La finalitat, proveir de roba, calçat, complements i joguines a les famílies més necessitades de la vila. Han corregut la veu i, com al poble tothom les coneix, aviat han tingut diverses donacions de roba i joguines per a poder classificar i repartir als més necessitats.

Amb la classificació, revisen que totes les peces de roba estiguin netes, sense trencar; que les joguines tinguin totes les peces, etc., ja que es tracta de roba i complements de segona mà. És important remarcar que no es llença res, l'excedent d'articles, i les peces defectuoses i/o brutes, s'envien a la Fundació Formació i Treball, situada a Sant Adrià del Besòs, on s'encarreguen del repartiment a altres necessitats de la província. De fet, aquesta entitat ha adquirit unes naus a Sant Esteve de Sesrovires on han instal·lat unes rentadores industrials per a rentar les peces amb alguna brutícia.

Disposen de tanques que ha cedit l'Ajuntament, davant del local, per a facilitar l'aparcament dels vehicles de les persones que hi vinguin; «de fàcil aparcament», segons va comentar M. Carmen.

Amb previsió d'oferir l'últim divendres de cada mes —excepte al febrer, que serà el penúltim, dia 21— un punt de recollida de roba i complements, cotxets per nadons, joguines, etc., situat al Passatge Sant Lluís, davant de l'antiga botiga, actualment tancada, amb una mena de carpa que demanaran a l'Ajuntament.

En aquests moments, l'organització està negociant amb algunes entitats suport econòmic i empara jurídica per tal de tenir la cobertura legal necessària per al desenvolupament d'aquestes activitats solidàries.

Altres activitats

A banda de la tasca principal actual, fan més ajuts a la comunitat. Tres de la voluntàries col·laboren, a més, amb la Creu Roja de Caldes. Francesca Casajuana ajuda en tot que pot, com ara la 3a Xocolatada Solidària, amb ADISPAP, amb la Penya Blaugrana, i un llarg etcètera.

  • voluntariat social
  • societat
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...