serveis

19-02-2020 #223

Recollida de xeringues mèdiques a les deixalleries municipals

Les deixalleries municipals han incorporat el servei de recollida d'agulles mèdiques i punxants [xeringues]. Un servei que, a partir d'ara, forma part de la recollida de Residus Especials en Petites Quantitats [REPQ] del Consorci per a la Gestió de Residus de la comarca.

Fins ara, aquests objectes es recollien als Centres d'Atenció Primària o a les farmàcies. D'ara endavant, cal portar-les a les deixalleries dels municipis participants en aquesta iniciativa: Castellar del Vallès, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Vacarisses, Viladecavalls, Sabadell, Palau-solità i Plegamans, Ullastrell, Terrassa i Matadepera.

Cal dipositar els residus punxants en un petit recipient rígid i estanc de plàstic, acumular-los al domicili i portar-los a la deixalleria. Els REPQ són molt perillosos per al medi ambient. Durant l'any 2018 es van recollir en els municipis que gestiona el Consorci de forma mancomunada més de 227.700 kg.

Aquests residus especials són els següents: àcids, i bases, dissolvents líquids halogenats, dissolvents líquids no halogenats, cosmètics, comburents, reactius de laboratori, filtres d'oli, olis lubricants, olis vegetals contaminats, aerosols, sòlids i pastosos, envasos a pressió, fibrociment, envasos bruts o contaminats, fitosanitaris, cintes de vídeo i radiografies.

  • deixalleria
  • serveis
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...