serveis

16-09-2019 #218

Presentació del Protocol de Seguretat per a la Festa Major

El passat dilluns, 26 d’agost, tot just abans del començament de la Festa Major, l’alcalde Oriol Lozano, la regidora de Seguretat Ciutadana Eva Soler, el Sotsinspector dels Mossos d’Esquadra Antonio Pérez Maldonado i els Sergents de la Policia Local, Angel Gallego Geijo i José Ramón Martínez, van presentar el nou Protocol de Seguretat per a la Festa Major per tal d’evitar i/o minvar incidents i aldarulls tal com s’havien produit els anys anteriors. Un protocol impulsat per la regidoria de Seguretat Ciutadana, i dut a terme per la Subcomissió de seguretat de la Festa Major, coordinada per la Policia Local.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Eva Soler, ha dit que aquest Pla «té com a objectiu estratègic començar a crear una cultura de treball en xarxa que responsabilitzi a totes les àrees i departaments en problemàtiques comunes».

L’alcalde, Oriol Lozano, ha explicat que «a les reunions s’hi han integrat les regidories de Seguretat Ciutadana i Festes Populars, Igualtat, Joventut, Esports, entitats organitzadores de la Festa Major, una empresa privada de seguretat i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i Mossos d’Esquadra».

La subcomissió ha treballat els diferents àmbits de la seguretat a la Festa Major. Pel que fa a la seguretat ciutadana s’ha abordat el «botellot» i les conductes associades al consum de begudes alcohòliques al carrer —tancant espais de terra per a zones àmplies d’aparcament, entre d’altres—; el protocol contra les agressions sexistes i els diversos incidents que poden donar-se durant o relacionats amb la Festa Major, sobretot, en la franja nocturna; també en el trànsit i el risc terrorista que continua en el nivell IV.

La subcomissió també ha analitzat i gestionat les instal·lacions provisionals d’estructures desmuntables, la fira, els focs i la senyalització excepcional durant la Festa major. A més, s’ha impulsat i treballat l’elaboració del Pla d’Autoprotecció de la Festa Major 2019-2023.

  • protocol seguretat
  • serveis
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...