serveis

16-09-2019 #218

Palau no reconeix el deute reclamat per l'elèctrica Endesa

L’alcalde de Palau, Oriol Lozano, va participar, el passat 5 de setembre de la trobada conjunta de municipis, realitzada a Terrassa, on han fet una resposta conjunta a l’amenaça de l’elèctrica Endesa de deixar sense llum a les famílies més vulnerables, marcant el fet de no reconeixement del deute reclamat i que cap administració ha d’assumir, posant les bases per a un front comú en defensa de la llei 24/2015 sobre l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, i exigint la condonació del deute acumulat de les famílies.

La trobada ha servit per consolidar una visió compartida i per reivindicar la força del món local a l’hora de defensar els drets bàsics de la ciutadania, cercant nous camins per donar una resposta compartida a amenaces com l’actual. Una resposta que supera el debat entre administracions, on la prioritat és defensar els nostres ciutadans, especialment els més vulnerables. S’obre així un espai de treball compartit en la defensa dels drets bàsics protegits per la llei 24/2015 i s’insta a la Generalitat a liderar políticament la coordinació de les diferents administracions públiques «fent de paraigua per a la negociació amb les companyies elèctriques».

Aquests objectius es concretaran formalment amb una moció a presentar als respectius plens municipals defensant aquesta posició compartida.

  • endesa
  • serveis
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...