serveis

18-12-2019 #221

Eliminades tres de les cinc àrees d'emergència de residus de Palau

alt
El regidor de Medi Natural i Gestió Ambiental, Jordi Plaza.

El passat 30 de novembre, va entrar en vigor la desaparició de tres de les cinc àrees d'emergència de residus de les que disposa actualment Palau-solità i Plegamans.

Segons va comunicar el regidor de Medi Natural i Gestió Ambiental, Jordi Plaza, en roda de premsa, juntament amb la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament, Ester Estadella, en roda de premsa el 29 de novembre, es retiraran els contenidors per als residus orgànics i el rebuig de tres àrees d'emergència de recollida de residus, la del Passeig de la Carrerada [al costat de l'Espai Jove l'Escorxador], la del carrer Maria Aurèlia Capmany i la del Camí Reial de Can Puig-Oriol.

Instal·lades en el seu dia per donar resposta als ciutadans que, per motius de feina, horari o situacions excepcionals, no podien utilitzar el servei de recollida porta a porta dins l'horari habitual, «amb el pas del temps s'ha evidenciat un ús incorrecte de l'espai i s'han convertit en un punt de brutícia important, un abocador descontrolat de tot tipus de deixalles», segons va explicar el regidor Jordi Plaza, com a causa per la qual es retiren aquestes àrees d'emergència. D'aquesta manera es pretén millorar l'índex de recollida selectiva, reduir costos i millorar la imatge d'aquests espais de la vila. A més, s'han fet servir també per algunes empreses que hi aboquen grans quantitats de residus, quan aquestes àrees són d'ús exclusiu dels particulars. I per dipositar-hi restes vegetals i residus voluminosos, que s'han de portar a la deixalleria. Tot i això, continuaran obertes dues àrees d'emergència més; la del carrer Nou de Can Riera i una davant de la Deixalleria municipal.

Entre 2015 i 2018 s'ha vist reflectit un augment de tones de recollida de la fracció de la resta, quasi un 15%; sent la intenció del govern per al pròxim 2021 treballar en un nou model de recollida selectiva a Palau-solità i Plegamans de recollida port a porta de 5 fraccions. Aquest nou servei de recollida porta a porta comportarà també una millora pel que fa al nou tracte de recollida tant a la deixalleria com a la neteja diària.

  • escombraries
  • serveis
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...