serveis

17-04-2020 #225

L'Ajuntament i Protecció civil signen un nou acord de col·laboració

El passat 26 de març, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l'Associació de voluntaris de Protecció Civil van signar un nou acord de col·laboració en el que s'estableixen els serveis a realitzar per l'entitat.

Aquest acord suposa una molt bona notícia en l'actual situació d'emergència sanitària que estem vivim, ja que, reforça els ajuts per pal·liar la situació actual a la vila.

En aquesta situació, es posa en relleu un dels punts de l'acord que fa referència a les emergències i que indica que s'han de promoure i realitzar activitats de caràcter voluntari dins els serveis preventius que poguessin sorgir dins del municipi i col·laborar amb l'elaboració i desenvolupament dels diferents plans d'emergència i els que en un futur aprovi el municipi.

Alhora aquest acord destaca que la principal raó de ser Voluntari de Protecció Civil és la participació activa en les grans emergències. Tot el voluntariat es compromet a acudir al requeriment de l'autoritat municipal o dels seus corresponents responsables de servei, salvant casos de força major que ho impedeixi, i posar-se a disposició del comandament operatiu de l'emergència, qui determinarà les funcions que s'hi assignen i al comandament de qui deu executar-les. D'altra banda, l'acord també serveix per a establir l'aportació econòmica que atorga el Consistori i que serà de 6.000 euros.

Aquesta dotació servirà per cobrir les despeses pròpies del funcionament de l'Associació, material, equipament, despeses de restauració i altres que justifiquin les necessitats per cobrir els serveis que els siguin encomanats per l'Ajuntament durant l'exercici 2020.

Eva Soler, regidora de Seguretat Ciutadana, agraeix a l'associació la bona voluntat i preveu una nova etapa de col·laboració constant, positiva i en xarxa conjuntament amb el cos de Policia Local.

L'alcalde, Oriol Lozano també agraeix la generositat de l'esforç dels voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i la seva disposició de servei tan necessària en aquests moments d'emergència.

  • protecció civil
  • serveis
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...