serveis

17-04-2020 #225

Actuacions sanitàries al centre «Residencial Palau»

Segons comunicat del passat 15 d'abril, i arran de les denúncies expressades en alguns mitjans de comunciació sobre l'hermetisme de la residència, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans informa del seguiment exhaustiu i diari que el Departament de Salut està fent al centre «Residencial Palau» on, actualment, viuen 106 persones grans.

Des de l'inici de l'aparició de casos amb simptomatologia COVID-19, i a través de l'Equip d'Atenció Primària [EAP], s'ha designat un metge i una infermera que es desplacen diàriament a la residència per fer l'atenció residencial i realitzar un informe diari de les incidències. Aquest equip treballa conjuntament amb els serveis mèdics del mateix centre.

Des de finals de març es va aconsellar fer un aïllament preventiu dels contactes i, a principis d'abril, es van començar a fer les primeres proves PCR als residents amb simptomatologia.

En tot moment s'han seguit els criteris d'aïllament, sectorització i protecció que s'indiquen des de Salut Pública i que supervisa l'EAP.

També s'aïllen els professionals simptomàtics o per contacte i es fa una desinfecció del centre. Cal recordar que aquesta residència disposa d'una planta dotada d'oxigen.

Tot i les mesures i davant l'aparició de nous casos, per aconseguir una millor sectorització, la setmana passada es va fer la prova PCR a 61 residents asimptomàtics i aquest mateix dilluns s'han acabat de fer les proves a la resta de residents, així com a tots els treballadors.

Totes aquestes mesures han d'ajudar a monitorar millor la situació de la residència i oferir una atenció més acurada.

El Departament de Salut seguirà supervisant i donant suport al centre, per tal de vetllar per l'aplicació correcta de tots els procediments que es portin a terme.

  • covid residencial
  • serveis
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...