salut

19-02-2020 #223

Palau incorpora desfibril·ladors portàtils a les seves farmàcies

alt
Núria Bosch, vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; Xavier Farrés, d'Uriach; l'alcalde, Oriol Lozano; i el Dr. Lluís Asmarats, vicepresident de la Fundació Barcelona Salut. [Foto: Ajuntament].

Des del passat 5 de febrer, les cinc farmàcies de la vila, Farmàcia Beatobe, Farmàcia Can Cortès, Farmàcia Lacorzana, Farmàcia Lagarda i Farmàcia Muntada, incorporen desfibril·ladors portàtils de darrera generació a disposició de qualsevol persona que el necessiti, davant un episodi cardiovascular sobrevingut, després de l'acte de cessió dels aparells realitzat al Saló de Plens de l'Ajuntament. Aquest acte ha estat presidit per l'alcalde Oriol Lozano acompanyat pel Dr. Lluis Asmarats, vicepresident de la Fundació Barcelona Salut, Xavier Farrés, director d'Operacions d'Uriach i Núria Bosch, vicepresidenta del col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Aquesta incorporació forma part del projecte científic «Catalunya, territori cardioprotegit», una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, i que compta amb la col·laboració del laboratori Uriach, farmacèutica catalana que té la seu social a la vila. Palau-solità i Plegamans, a més, és la quarta ciutat de Catalunya amb les seves farmàcies cardioprotegides, després de Badalona, Reus i El Masnou.

L'alcalde, Oriol Lozano va destacar la bona notícia que tant en el mercat com les cinc farmàcies de la vila estan actualment cardioprotegides. També ha agraït a la Fundació Barcelona Salut, Uriach, al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i a les farmàcies, la seva col·laboració.

Per la seva part el doctor Lluís Asmarats va presentar el projecte de la Fundació Barcelona Salut en la seva dimensió; un projecte que ja ha salvat 42 vides. Núria Bosch, vicepresidenta del col·legi de Farmacèutics de Barcelona, va posar en valor la col·laboració entre les diferents entitats i la feina que fan les farmàcies, agents sanitaris de primer nivell i el més proper a la ciutadania. En acabar, Xavier Farrés, d'Uriach, va destacar la voluntat de l'empresa de treballar pel benestar i la salut de les persones, fer-ho amb col·laboració amb les farmàcies i amb la comunitat que l'acull.

  • desfibril·lador
  • salut
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...