opinió

18-12-2019 #221

Què és primer, la seguretat o la comoditat?

alt
Indignació del veïnat de Can Cortès al veure la «bretolada» que ha fet algú, posant ornaments nadalencs a les mitjaneres. [Foto: AVV Can Cortès].

Si alguna cosa ens queda clara després de la reunió que ens va organitzar el govern d'Esquerra el passat dia 18/11/2019 a la Masia de Can Cortès, com a resposta a una instància de la AVV sobre temes del barri, és que no semblen tenir res clar.

L'AVV va criticar amb duresa l'anterior govern socialista per la seva decisió de imposar la doble circulació pel carrer Folch i Torres en contra de la voluntat dels veïns i, ara que el nou govern d'Esquerra assumeix totalment la decisió socialista, aquesta AVV segueix criticant aquesta postura contrària a la seguretat dels veïns per l'augment innecessari de perillositat que representa per a nosaltres.

Sembla que, a falta de criteris tècnics de pes, el govern dona més valor a l'opinió de veïns de fora del barri i a la comoditat d'aquests que a garantir la seguretat dels que allà hi vivim.

Només així s'entén que en una reunió on hi eren la totalitat dels 9 regidors del govern, més els tècnics, més els càrrecs de confiança, lluny de tranquil·litzar i generar esperances explicant clarament quines son les seves propostes de futur als temes plantejats des de la AVV, es van empantanar en generar tota mena de dubtes.

No ens contesten, ni saben si ara el carrer Folch i Torres és mes segur que abans, perquè si bé alguns usuaris de la pista descoberta d'hoquei els han dit que els va molt bé per portar els nens, dubten entre la comoditat d'uns pocs en detriment de la seguretat dels veïns que hi vivim tot l'any; sembla que la pèrdua del carril bici, l'excés de velocitat, la pèrdua d'aparcaments, l'escassa visibilitat a les cruïlles i sortides de pàrquings, la manca d'un ressalt dissuasiu al mig per no perjudicar els pneumàtics dels vehicles que hi passen per sobre o la manca de mesurador de velocitat, perquè s'ha esgotat la bateria del que van posar; o l'existència en paral·lel de la rambla Mestre Pere Pou que ja és de doble sentit, no són prou arguments de pes per posar la nostra seguretat per davant de la comoditat dels usuaris de la pista d'hoquei, i abans de cedir a la reivindicació dels veïns, diuen que faran un estudi a veure si troben millors arguments que els nostres.

Tampoc no ens permeten participar dels preparatius de la Festa Major ni contesten a la petició de les lectures de sorolls que els vam demanar i que cada any patim durant les nits de festa; diuen que ja les van fer però que encara no tenen ni l'informe en paper ni en format PDF, que estan per sota del que marca la llei i que algun dia ja ens les passaran i que, en haver adquirit uns limitadors de so que pensen aplicar i com que tan sols hi va haver una sola trucada de queixa a la policia local, doncs poc menys que ens queixem per vici.

Referent als esquelets de les 8 mitjaneres que des de fa 12 anys amenacen amb ruïna, insectes i brutícia, davant la insistent reclamació dels veïns i, si bé en un principi, ells ens van dir que si calia, les expropiarien per fer habitatge social; ara diuen que l'ajuntament no te prou diners però, com a mínim, sabem que al dia següent de la reunió, van visitar aquestes construccions i ens consta que també s'han posat en contacte amb el promotor que les te oblidades, per el que és d'agrair que en aquest tema ens hagin fet cas i s'hagin preocupat per comprovar que el que reclamem no és un caprici i requereix una solució sense necessitat de cap estudi que els confirmi allò que és evident.

Malgrat tenir la sospita de que la reunió no els va sortir com ells tenien planejat, esperem haver obert una mica els ulls a uns governants amb poca experiència i poc acostumats a les reclamacions veïnals i a les crítiques, i els animen a que, abans de negar-se a atendre les reclamacions, vinguin, com han fet avui, i comprovin directament si el que els reclamem és de justícia arreglar-ho o no. Per a nosaltres, la seguretat és prioritària a la comoditat.

AVV CAN CORTÈS

  • AVV CAN CORTÈS
  • opinió
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...