opinió

19-02-2020 #223

L'equip de govern, en resposta a l'AV de Can Cortès

Des del govern municipal de Palau-solità i Plegamans es valora molt positivament l'existència d'una associació de veïns activa i preocupada per les millores del seu barri. De fet, és una eina important per generar el clima i el debat necessaris per anar prenent consciència, els uns i els altres, del què cal fer, quan i amb quins recursos es pot fer.

En reiterades trobades, l'AV de Can Cortès ha traslladat la seva preocupació per la seguretat del carrer Folch i Torres des que aquest va passar a ser de dos sentits. Entenem la preocupació, i ens la fem nostra treballant-la i contrastant tots els elements i indicadors que poden afectar aquesta sempre subjectiva sensació de «seguretat».

El fet és que no es té cap dada que faci pensar que aquest sigui un carrer «insegur» i, per tant, la decisió presa és la de mantenir la situació actual i, evidentment, millorar-ne detalls com la senyalització, algun ressalt, etc.

Es va insistir a l'AV en la necessitat de començar a parlar d'altres temes en els quals segur que hi podem treballar plegats, però la cosa s'encallà en aquest punt, amb actituds que no ajuden a crear un bon clima de col·laboració.

L'AV ha d'entendre que al govern li correspon prendre decisions i que això no és un símptoma de «prepotència o autoritarisme», sinó la funció pròpia de l'exercici de les responsabilitats que li corresponen.

Si hi ha una situació que no agrada als veïns i veïnes, cal traslladar-la al govern municipal, analitzar-la amb dades i contrastar-la amb l'equip tècnic per donar resposta en base a aquesta informació. Aquesta és una dinàmica normal en qualsevol presa de decisions en la qual la transparència i la participació hi juguen un paper importantíssim.

El govern municipal creu en aquesta forma de treballar, i ho vol continuar fent, amb absolut convenciment que és la millor manera de servir a la ciutadania. Davant s'ha trobat, malgrat haver destinat molts esforços a canviar-ho, insults, afirmacions amb manca de veritat, actituds amb manca d'educació...

Ho lamentem enormement, però això no ens farà canviar la nostra manera d'entendre la política local.

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Equip de Govern

  • AV CAN CORTÈS
  • opinió
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...