medi ambient

19-01-2020 #222

Recomanacions per moure's per la nova Zona de Baixes Emissions de Barcelona centre

alt
Placa distintiva d'entrada a la ZBE.

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha publicat una sèrie de recomanacions per tal de moure's per la nova Zona de Baixes Emissions de Barcelona.

Com ja sabreu, a partir de l'1 de gener va entrar en vigor la nova llei de restriccions de vehicles contaminants a l'àrea metropolitana de Barcelona, concretament a la Zona de Baixes Emissions [ZBE]. Els vehicles més contaminants, que no disposen d'etiqueta ambiental de la DGT, no hi podran circular en els dies laborals entre les 7:00 h i 20:00 h. La ZBE és una àrea de més de 95 km2 que inclou Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, i part d'Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat. Això pot afectar a la mobilitat d'aquelles persones de Palau-solità i Plegamans que s'hi desplacen habitualment o esporàdicament.

La prohibició no afecta el pas per la Ronda Litoral i la Ronda de Dalt als vehicles sense etiqueta ambiental, es pot anar des del nostre municipi fins a l'aeroport per la Ronda de Dalt.

Si desconeixes quina etiqueta ambiental té el seu vehicle, pots consultar-ho fàcilment entrant a www.zbe.barcelona/zones-baixes-emissions/vehicles-afectats.html

L'exposició a la contaminació atmosfèrica, generada en part important pel transport, és un problema de salut greu que agafa, no només la ZBE, sinó també a Palau-solità i Plegamans. Per aquest motiu l'Ajuntament recomana a la gent canviar d'hàbits i moure's en la mesura del possible amb mitjans menys contaminants en el dia a dia, especialment dins del municipi on anar en bicicleta o anar a peu és fàcil i alhora saludable.

Per tal d'accedir des de Palau-solità i Plegamans a la ZBE en transport públic, es pot fer ús de busos o bé combinant el bus amb les línies de rodalies R3 a Santa Perpètua de Mogoda o R2 a la Llagosta.

  • zbe
  • medi ambient
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...