esports

17-03-2020 #224

Suspensió de la Final four i de la Copa de la Reina d'Hoquei

Primer, les semifinals de la Lliga Europea femenina d'Hoquei Patins [Final Four de la Female League Cup], Manlleu-Generali Palau i Benfica-Gijón, previstes per al 4 i 5 d'abril, han quedat suspeses pel «coronavirus», segons la decisió del Comitè Europeu d'Hoquei Sobre Patins [World Skate Europe-Rink Hockey, WSE-RH]. Aquesta mesura també afecta l'Eurolliga, l'Europe Cup i la Copa Llatina de seleccions.

A banda de la Final Four de la Female League Cup, en concret, els partits suspesos amb presència d'equips de l'OK Lliga, són Reus-Lodi, Noia-Roller Monza, Barça-Herringen i Oliveirense-Esportiu Liceu, de la Lliga Europea, previstos per al 14 de març; i el Caldes-Voltregà i l'Igualada-Barcelos, de la WS Europe Cup previstos per al 15 d'aquest mes.

El WSE-RH va comunicar la decisió de la suspensió de totes les competicions continentals de clubs i seleccions per la situació a Europa derivada de la propagació de l'coronavirus [COVID 19], el passat dijous, 5 de març. Aquesta decisió ja ha estat aprovada per la Confederació Europea de Roller Sports [CERS].

L'organisme europeu afirma que la situació actual al continent, especialment pel creixement de l'epidèmia a Itàlia, amb molts equips presents en competicions internacionals, provoca que la continuació de les competicions europees sigui impracticable.

A la Lliga Europea masculina, l'última jornada de la fase de grups s'anava a disputar el passat 14 de març, participant quatre equips italians [Amatori Lodi, Roller Monza, Sarzana i Forte dei Marmi].

Posteriorment, el 10 de març, la Federació Espanyola de Patinatge ha suspès els partits de les competicions de la Copa del Rei, la Copa de la Reina i els campionats dels Grups-Xou, programats per als dies 19 i 22 de març, a la Corunya, després de la decisió del govern central de jugar tots els partits d'àmbit estatal i internacional a porta tancada.

L'endemà, 11 de març, la Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana de Bàsquet han decretat la suspensió de tota activitat federativa a partir del dijous 12 de març i amb una vigència de 15 dies. Aquestes federacions han pres aquesta decisió tot seguint les recomanacions de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física [SGEAF] de la Generalitat de Catalunya.

El president del HC Palau, Joan Colomer, ha expressat a aquesta revista que no han tingut cap avís previ, a banda dels comunicats oficials i que, a hores d'ara, el club es troba en una situació de gran incertesa, sense dates alternatives —podem especular que seran entre el maig i el juny—, ni dades sobre les possibles afectacions econòmiques d'aquestes suspensions.

«De moment, no podem fer cap valoració de la situació, a banda de la incertesa generada per aquestes decisions», ha afegit Colomer.

—Al tancament d'aquesta edició, 13 de març, encara no hi ha data per a l'aixecament de cap suspensió, ni de l'hoquei, ni del futbol ni del bàsquet. Haurem d'esperar, com a mínim, el 15 dies que ha recomanat la SGEAF de la Generalitat—.

  • hoquei
  • esports
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...