esports

25-08-2019 #217

Mataró acull una nova jornada de vela adaptada que serveix com a eina per a la integració social

alt
Els participants gaudint de la navegació a vela [Foto: Ajuntament].

El passat dimecres 3 de juliol, Mataró va ser testimoni d’una nova jornada de vela adaptada, a la qual hi van participar una quinzena de palauencs i palauenques, la major part pertanyent al grup d’Adispap [Associació de Persones amb Discapacitat de Palau-solità i Plegamans]. Els participants van anar acompanyats per monitors i monitores per gaudir plenament d’una jornada completa.

La jornada ha inclòs, en primer lloc, la navegació a vela després d’haver rebut al port una formació bàsica sobre normes bàsiques de seguretat a la mar i altres qüestions. Com a cloenda, els participants han gaudit d’un dinar de germanor després de la navegació.

Segons l’organització de la jornada, la vela aporta molts beneficis, com ara, el coneixement de la pràctica d’aquest esport, el mar i la natura. També potencia la integració social, proporcionant beneficis funcionals, físics, socials i psicològics. La pràctica d’aquest esport no presenta cap tipus de restricció pel grau de discapacitat, fomentant un treball en equip, enriquint els seus coneixements i potenciant les seves capacitats.

Col·laboracions

L’Ajuntament ha col·laborat, entre d’altres accions, proporcionant el transport per anar i tornar fins a l’Escola de Vela del port de Mataró. La regidoria d’Esports ha coordinat, a nivell local, aquesta activitat oferta per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Mataró i l’Escola de Vela de Mataró. La jornada ha estat gestionada pel personal de l’Associació Esportiva de Vela Accessible i vela per a tothom Mediterrània-Escola de Vela Mataró.

L’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament, Oriol Lozano, recorda que és una activitat que s’organitza cada estiu: «Des de l’Ajuntament col·laborem i treballem per a la normalització d’aquest col·lectiu i la igualtat d’oportunitats, i l’esport és la millor eina per aconseguir-ho».

  • vela adaptada
  • esports
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...