esports

19-02-2020 #223

L'Ajuntament i Ràdio Palau s'adhereixen a la campanya «T'ho estàs perdent» que fomenta l'esport femení en els mitjans de comunicació

alt
›› Les noies de l'HC Palau, també fent campanya. [Foto: Ajuntament].

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s'ha adherit a la iniciativa #ThoEstasPerdent de la Generalitat de Catalunya, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya [CAC] i la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació [CCMA] per visualitzar i referenciar l'esport femení als mitjans de comunicació.

Un dels objectius d'aquesta campanya és el posicionament de l'esport femení com a contingut d'interès i capaç d'atraure grans audiències. També pretén consolidar en l'audiència, especialment en infants i adolescents, referents de l'esport femení, ja que, massa sovint, només tenen com a referents esportistes masculins.

Mireia Belmonte, Alèxia Putellas, Laia Sanz, Maria Vicente i Laia Palau són les esportistes que han cedit la seva imatge per una iniciativa que insta a dedicar «més temps i espai» a l'esport femení, a retransmetre més competicions d'aquest tipus, a incorporar la perspectiva de gènere, a reflectir «una imatge no estereotipada» de les dones o a evitar imatges que les «sexualitzin».

Aquesta campanya, amb l'eslògan «si no veus esport femení t'estàs perdent la meitat de l'espectacle» ha estat exposada fins al 14 de febrer en els mitjans d'àmbit català, incloses les xarxes socials. En els anuncis, les cinc esportistes han acompanyat el missatge de la campanya amb el gest de tapar-se la meitat de la cara com a símbol que no veure esport femení suposa perdre's la meitat de l'espectacle.

Ràdio Palau

L'emissora municipal, ràdio Palau també s'ha adherit a la iniciativa #ThoEstasPerdent. En aquest sentit, com a membre de la Federació de mitjans de Comunicació Locals de Catalunya, Ràdio Palau ha volgut agafar com a referents a les noies del primer equip de l'Hoquei Club Palau, actuals campiones de l'OK Lliga i inspiradores en part de la sèrie televisiva «Les de l'Hoquei». El Generali Hoquei Club Palau, a més, té quatre jugadores internacionals que han estat campiones del món, i aquesta temporada ha de disputar la Copa de la Reina i la Champions.

Malgrat que la presència de l'esport masculí als mitjans de comunicació encara és majoritària, el director de Ràdio Palau i president de la FMCLCat, Eduard Garcia, creu que la tendència està canviant i cada vegada més, especialment també els mitjans locals, «estem donant més visibilitat a l'esport femení, camí de la plena igualtat». I per això «hem assumit el compromís com a mitjà que promou la campanya».

  • T'ho estàs perdent
  • esports
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...