empresa

17-04-2020 #225

Tèxtil Ortiz fabrica teixits per a bates d'alta protecció sanitària

L'empresa perpetuenca Tèxtil Ortiz, situada al polígon Can Vinyals, s'ha reinventat per adaptar-se a les necessitats derivades de l'emergència sanitària que ha generat la Covid-19.

La fàbrica, dedicada fins ara a la confecció de teixits per a moda, ha començat a crear teixits específics per a bates de protecció sanitària, bates d'alta protecció de color blanc natural amb acabat repel·lent a l'aigua, a l'oli i de membrana impermeable amb un material reutilitzable després de rentar-se.

El canvi s'ha produït per la manca d'aquest material al centres sanitaris i hospitalaris arran de la pandèmia.

Aquest material, amb teixit fet 100% a Santa Perpètua i Polinyà amb energia 50% verda, s'ha començat a servir a centres hospitalaris de l'Institut Català de la Salut [ICS], Clínica Quirón, a Madrid als hospitals La Paz i 12 de octubre, i també a d'altres centres al País Valencià, País Basc, Castella i Lleó i Andalusia.

Actualment, Tèxtil Ortiz ja ha fabricat roba per a fer 3 milions de bates i té possibilitat de continuar fent teixit per 300.000 bates més per setmana.

Les bates s'estan confeccionant a Badalona, Granollers, Guadalajara, Lleida, Mataró, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Saragossa.

  • covid tèxtil ortiz
  • empresa
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...