empresa

17-03-2020 #224

Polinyà substitueix Sentmenat en la presidència de l'AMERC

alt
Els membres de l'AMERC a l'acte. [Foto: Ajuntament].

El passat 26 de febrer, l'edifici de Can Gavarra, de Polinyà, va acollir el relleu de presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes [AMERC], que va recaure sobre l'Ajuntament d'aquesta població en substitució de Sentmenat —Palau-solità i Plegamans agafarà el relleu en 2023—. A l'acte hi van assistir l'alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, i la regidora d'Empresa i Ocupació, Laura Navarro.

L'AMERC, formada pels municipis de Caldes de Montbui, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, la Llagosta, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda, amb una àrea geogràfica total de 109 km2, compta amb una població de 89.000 habitants i un teixit empresarial que inclou 32 polígons amb unes 3.500 empreses, i més de 50.000 llocs de treball.

A l'acte, els alcaldes i l'alcaldessa dels municipis que formen part de l'associació van destacar la importància del treball conjunt i van rememorar els esforços per trobar un mecanisme de funcionament útil i eficient per poder dur a terme els projectes tècnics, encoratjant-se'n dels bons resultats obtinguts fins ara i per a seguir endavant amb nous reptes. A més, es va agrair la feina feta per l'Ajuntament de Sentmenat i, sobretot, l'esforç conjunt per dur a terme projectes estratègics en benefici de tot el territori, tots ells relacionats amb el teixit empresarial i el suport a la indústria i el teixit productiu.

Recordem que, des del 2014, quan es constitueix l'AMERC amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació a les sis localitats, s'han dut a terme un bon nombre de projectes conjunts per a impulsar àmbits estratègics, especialment la logística, el vehicle elèctric i les TIC en la indústria 4.0. També s'ha treballat en oferir assessorament especialitzat, facilitar accés de la fibra òptica a les empreses i en la internacionalització d'aquestes, Igualment, en la formació, el suport a l'emprenedoria, l'afavoriment de networking entre empreses i el suport a la creació d'associacions de persones empresàries als polígons del territori.

  • amerc
  • empresa
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...