empresa

14-05-2020 #226

El president de PIMEC Vallès Occidental demana a la consellera Chacón polítiques estratègiques per al sector industrial

El president de PIMEC Vallès Occidental i membre de PIMEC Metall, Josep Maria Catalán, va participar en la trobada digital que el passat 22 d'abril, la patronal va mantenir amb la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, per analitzar la situació empresarial en el context de la covid-19.

En el seu torn d'intervenció, Josep M. Catalán va posar sobre la taula la necessitat que el Govern de la Generalitat dissenyi «polítiques concretes i estratègiques per al sector industrial davant l'escenari complicat que ens està deixant el coronavirus».

En aquest sentit, el president de PIMEC Vallès Occidental va preguntar a les consellera si hi ha algun pla estratègic específic per acompanyar les empreses del sector i si es redefinirà el Pla de Mobilitat.

La consellera Chacón va respondre a la intervenció explicant que, en primer lloc, «el Pacte Nacional per a la Indústria ara s'exhaureix i caldrà elaborar-ne un altre amb la col·laboració del conjunt d'agents econòmics i socials»; en segon lloc, que «el programa ProACCIÓ 4.0, de digitalització de les empreses, ha resultat molt útil i s'haurà de tornar a oferir perquè hi ha molta demanda»; i, finalment, que «el Pla de Mobilitat ha servit d'entrada per fer un mapeig molt precís del sector de l'automoció i ara cal aprovar els pressupostos i posar-lo en marxa i així fer bones polítiques per a les empreses del sector».


Chacón es compromet a augmentar la línia d'ajuts al sector turístic

Més enllà de la interacció amb PIMEC Girona, la consellera d'Empresa i Coneixement es va comprometre a «augmentar la línia d'ajuts destinada a professionals i microempreses del sector turístic», que es va esgotar en 48 hores, i va anuncià que aquesta mesura «s'ampliarà per tal que més col·lectius se'n puguin beneficiar».

Chacón va ampliar la seva intervenció argumentant que, des de la Generalitat, estan treballant «per reactivar l'economia com més aviat millor, d'acord amb les autoritats sanitàries», afegint que estan «elaborant protocols i mesures concretes a tots els nivells per evitar el contagi als diferents sectors».

A més, va afegir que: «Conscient que el nostre teixit empresarial és de pimes i autònoms, seguirem intensificant les mesures i, a partir de l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat, ampliarem els ajuts a les empreses». En aquest sentit, també va dir que «si hi ha d'haver una aturada d'activitat, en aquest cas per motius sanitaris, també hi ha d'haver una aturada en càrregues d'impostos. Els ajuts que hem tret des del Departament d'Empresa són amb els romanents. Per això demano que es prioritzin els nous recursos al teixit productiu».

Per la seva banda, el president de PIMEC, Josep González, es va mostrar d'acord amb les paraules de la consellera sobre el fet que salvar vides i preservar l'economia no són coses contradictòries o incompatibles, i va traslladar que «les pimes i els autònoms pateixen moments molt durs, de manera que cal un equilibri entre les mesures de prevenció i de seguretat i la reactivació de l'activitat empresarial en benefici de l'economia i del teixit productiu català». En aquest sentit, González aposta per donar més liquiditat a les empreses i lamenta les demores en aquesta injecció de liquiditat en les línies de finançament.

Finalment, va demanar a Chacón «garantir els EPIs, mesures més contundents de suport al petit comerç, la restauració i l'hostaleria i pel col·lectiu d'autònoms».

  • pimec
  • empresa
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...