empresa

25-08-2019 #217

La Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech ha signat un conveni per adherir-se al Hub b30

alt
D’esquerra a dreta: Roser Salvat, responsable del Hub b30; Xavier Roca, director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa [ESEIAAT] de la UPC; Josep Monràs, president de l’Associació Àmbit B30; Roger Font, director de Consultoria Tecnològica d’Eurecat; Margarita Arboix, rectora de la UAB; Francesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech [UPC], i Javier Lafuente, vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de recerca UAB. [Foto:Ajuntament].

El passat 27 de juny, la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech [UPC], juntament amb l’Associació Àmbit B30, la UAB, el Parc de Recerca UAB i el centre tecnològic Eurecat, han signat un conveni per incorporar-se a plataforma Hub b30, sumant-se, així, com a nou membre, al Sincrotró ALBA i ESADECREAPOLIS, que es va adherir al maig. Aquest conveni ha estat signat per la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona [UAB], Margarita Arboix; el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de Recerca UAB, Javier Lafuente; el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, i el president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech, Francesc Torres,

Amb aquesta nova incorporació, el Hub b30 comptarà també amb les capacitats del Campus de Terrassa i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès [ETSAV] de la UPC, que imparteixen una oferta formativa de graus i màsters universitaris que abasten totes les àrees industrials de l’enginyeria, la tecnologia aeroespacial, l’òptica i l’optometria, la indústria dels videojocs, la tecnologia multimèdia i l’arquitectura. A més a més, compta amb 39 grups d’investigació que transfereixen els seus resultats d’innovació tecnològica a les empreses.

Què és el Hub b30?

Com ja vam explicar l’abril de l’any passat —veure la revista #203, d’abril de 2018—, la UAB, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i Àmbit B30 van posar en marxa el projecte Hub b30 per posar a l’abast de la societat les seves capacitats tecnològiques i el coneixement científic per tal de resoldre les necessitats i els reptes d’innovació d’empreses i institucions del territori, a través de la col·laboració i la interacció.

Avui dia, el Hub b30 és obert a la incorporació de nous agents de recerca, desenvolupament i innovació per tal d’agrupar més entitats i oferir respostes innovadores per millorar la competitivitat del territori B30, que abasta 23 municipis que es troben a l’àrea d’influència del tram de l’AP7 i l’AP2.

Una de les activitats que desenvolupa, per tal de donar a conèixer les tecnologies i capacitats del Hub b30, és l’organització de diferents trobades sobre innovacions i tendències en àmbits específics, anomenades Brunchs d’innovació. Els membres del Hub b30, des de la seva creació l’any passat, han organitzat un total de 10 trobades d’innovació monotemàtiques de sectors com l’alimentació, la mobilitat, la bioindústria o el big data, entre d’altres. En total, hi han participat més de 650 persones, provinents de l’àmbit de l’empresa, centres de recerca, hospitals i administració pública.

  • hub b30
  • empresa
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...