empresa

17-04-2020 #225

Mango: Afrontar 300 milions en lloguers amb les botigues tancades

El tancament de tot establiment que no sigui de primera necessitat per l'estat l'alarma, també ha afectat a les grans cadenes tèxtils, com la companyia Mango, que s'ha vist obligada a presentar un ERTO que afecta quasi 5.000 treballadors.

Per si això no fos poc, més enllà de la despesa salarial, Mango ha d'afrontar el cost del lloguer dels seus establiments, cada vegada més grans i cèntrics a les principals ciutats del món.

Aquest cost, aproximadament de 300 milions d'euros, segons es pot deduir dels comptes anuals de 2019 presentats.

A la suma s'ha d'afegir el lloguer del seu centre logístic de Lliçà d'Amunt i les seves instal·lacions de Palau-solità i Plegamans, que va vendre a dos fons d'inversió signant un contracte de lloguer a llarg termini amb ells.

La crisi sanitària enfosqueix la tornada als beneficis...

Després de tres anys de pèrdues, 61 milions d'euros l'any 2016, 33 milions el 2017, i 36 milions el 2018, Mango va tancar l'any 2019 amb un benefici net aproximat de 20 milions d'euros.

A més, al començament de març va fer públiques unes vendes rècord de 2.374 milions d'euros.

Pocs dies després, la crisi generada per la pandèmia del coronavirus ha fet enfosquir les xifres de beneficis assolides el 2019 i primers mesos del 2020. D'una banda, l'ERTO pel tancament de les botigues; i d'altra banda, el fet de fer front al pagament dels lloguers dels locals.

  • covid mango
  • empresa
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...