cultura

19-01-2020 #222

L'Ajuntament de Palau actualitzarà el Pla d'Educació «Educa 16»

L'Ajuntament revisarà, actualitzarà i canviarà, si cal, les línies estratègiques del Pla d'Educació del municipi, «Educa 16», programa que recull accions per optimitzar els recursos educatius de la vila, aprofitant el tercer pla d'acció del projecte, del qual es preveu disposar dels primers detalls durant el primer trimestre.

L'Educa16 es va aprovar fa quatre anys i es va erigir com el primer pla educatiu a 16 anys vista que s'havia fet fins al moment. Sorgit de la participació vinculant ciutadana, amb el recolzament de totes les forces polítiques del municipi i amb una gran dedicació dels representants dels diferents professionals de l'educació de la vila. El projecte proposava recollir accions i programes flexibles que s'havien d'anar adaptant a les realitats de cada curs i que optimitzen els recursos que el poble té a disposició de l'educació. La Diputació de Barcelona, que va ajudar en la seva redacció, l'ha posat d'exemple en diversos fòrums educatius.

Actualment, des de la comunitat educativa, els espais participatius d'educació i la regidoria d'Educació s'ha decidit tornar a realitzar un estudi per veure quines són les necessitats a nivell educatiu en el municipi, per tal de plantejar noves estratègies i plans d'acció en aquest sentit.

L'Ajuntament va demanar una nova diagnosi de la situació socioeducativa de Palau a la Diputació de Barcelona que, juntament amb els recursos educatius que té el municipi actualitzats, serviran com a primera fase d'aquesta revisió. La segona fase haurà d'arribar a partir del gener amb la contractació d'una empresa, si la Diputació n'ofereix la subvenció, que pugui fer les sessions participatives per refer el pla.

Fins ara, l'Educa 16 ha creat espais com el fòrum d'educació, on es podria presentar l'actualització o modificació del pla i el consell d'infants. També s'han aconseguit altres fites, com l'increment dels tallers tecnològics, la prevenció dels abusos de la tecnologia, el reforç de les llengües estrangeres en la formació permanent o la vinculació més forta amb el teixit empresarial.

El Banc de Bones Pràctiques [BBP] de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer va seleccionar el Pla Local «Educa 16» com a un exemple a seguir «per representar una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica d'Educació». També va destacar precisament que l'Educa 16 vol obrir noves oportunitats educatives durant tota la vida de les persones. A més, un dels elements centrals en l'elaboració del document ha estat la participació ciutadana vinculant i aquest és un dels factors que es vol mantenir tant per realitzar la diagnosi com per establir el proper Pla d'acció.

  • educa 16
  • cultura
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...